Klinik karar destek sistemleri üzerine çalışan Pattern Health 3,3 milyon dolar yatırım aldı

Doug Mittendorf, Ed Holzwarth ve Edward Barber tarafından kurulan şirket, klinik karar destek sistemleri yani hekimlere veya diğer sağlık personeline alacağı klinik kararlarda destek sağlayan yazılımlar üzerine çalışıyor.
Klinik karar destek sistemleri üzerine çalışan Pattern Health 3,3 milyon dolar yatırım aldı

Pattern Health 3,3 milyon dolar yatırım aldı. Dr. William H. Joyce Aile Ofisi tarafından yönetildi. 3,3 milyon dolarlık yatırıma Cofounders Capital, Launch Place ve Triangle Tweener Fund katıldı. Yeni gelen yatırım, şirketin Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. ABD merkezli şirket, 2021'in Şubat yaklaşık bir yıl önce 1,5 milyon dolarlık bir yatırımla gündeme gelmişti. 

Doug Mittendorf, Ed Holzwarth ve Edward Barber tarafından kurulan şirket, klinik karar destek sistemleri yani hekimlere veya diğer sağlık personeline alacağı klinik kararlarda destek sağlayan yazılımlar üzerine çalışıyor. Sağlık çalışanlarının ve bu alanda çalışma yapan araştırmacıların bir durum karşısında teşhis ile ilgili karar desteğinde bulunuyor. Yaptığı anketlerle klinik veri sağlıyor. Bu yüzden şirketin ana hedef kitlesi tıp alanında araştırma yapan kişiler... 

Amerikan Tabipler Birliği tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, doktorların dijital sağlık araçlarını benimsediği ve bunları hasta bakımı için bir avantaj olarak gördüğünü ortaya koydu. Ankete katılan doktorların yüzde 93'ü bu görüşte birleşti. Bu noktada alana yapılan yatırımlarda artmaya başladı. Geçen yıl aynı sektörde faaliyet gösteren Synthace, 35 milyon dolar yatırım aldı. 

Bu ay içinde finansal gücü yeterli olmayan yeni girişimlerin yatırım fikirlerini gerçekleştirmek için gerekli olan finansal kaynağı sağlamak için çalışan Redesign Health, General Catalyst liderliğinde 65 milyon dolar yatırım aldı. Redesign Health dijital araç geliştiren şirketlere yatırım yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.