Dijital sağlık girişimi Ceribell 50 milyon dolar yatırım aldı

2014 yılında faaliyete geçen şirket, acil servis ve yoğun bakım ünitelerinde epilepsi nöbeti geçirdiğinden şüphe edilen hastalara hızlı müdahale edilmesini sağlıyor.
Dijital sağlık girişimi Ceribell 50 milyon dolar yatırım aldı

Dijital sağlık girişimi Ceribell, 50 milyon dolar yatırım aldı. 50 milyon dolarlık yatırım Ally Bridge Group tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turu 11 yatırımcı tarafından finanse edildi. Yeni gelen yatırım, donanımı geliştirmek için kullanılacak.

2014 yılında faaliyete geçen şirket, nörolojik hastalıkların hızlı teşhis edilmesini sağlayan elektroensefalografi (EEG) sistemi geliştirdi. Acil servis ve yoğun bakım ünitelerinde epilepsi nöbeti geçirdiğinden şüphe edilen hastalara beyin monitoründen hızlı müdahale edilmesini sağlıyor. Şirketin amacı bu süreci daha verimli ve uygun maliyetli hale getirmek.

Ceribell, bilinçte bulanıklık, kendini bir şeylere odaklamada sorun yaşama, garip hayaller görme, etraftaki eşyaların şekil, yer değiştirdiğini görme  ve kafa karışıklığı ile kendini gösteren geçici bir durum olan deliryumu teşhisi üzerine de çalışıyor.

Nöroloji alanında tartışmasız en önemli gelişme görüntüleme yöntemleridir. Bu yöntemlerle beynin yapısı ve hasar gören alanlar tespit ediliyor. Yapay zeka algoritmaları ve makine öğrenmesi sayesinde bu hastalığa daha kolay tanı konmaya başlandı. Yatırımlarda bu yöne kaymaya başladı. Bu alanda çalışan Epitel, bu yılın başında 12,5 milyon dolar yatırım aldı. Felç ve nöbet tespit eden bir kafa bandı geliştiren Zeit ise geçen yılın sonunda 2 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştu.

Geçen Nisan ayında inme geçiren hastaların bakım koordinasyonuna odaklanan Viz.ai 100 milyon dolar yatırım aldı. Yeni gelen yatırım, şirketin toplam değerini 1,2 milyar dolara çıkardı. Tiger Global ve Insight Partners tarafından yönetilen yatırım turuna, Scale Ventures, Kleiner Perkins, Threshold, GV, Sozo Ventures, CRV ve Susa katıldı.  

2016'da kurulan Viz.ai, temelde yapay zeka destekli bakım koordinasyon aracı geliştirdi. Sağlık çalışanlarının hastaya müdahale ederken önceliklerini belirlemesinde yardımcı oluyor. Böylece inme nedeniyle ortaya çıkacak ölüm ya da hasarların %80’e varan oranda önlenmesini sağlıyor. Doktor olan iki girişimci Chris Mansy ve David Golan tarafından faaliyete geçirildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.