Oyun stüdyosu Theorycraft Games, 50 milyon dolar yatırım aldı

Bağımsız bir oyun stüdyosu olarak karşımıza çıkan Theorycraft Games, B serisi yatırım turunda yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 
Oyun stüdyosu Theorycraft Games, 50 milyon dolar yatırım aldı

Teknoloji dünyasının en çok yatırım toplayan alanlarından biri haline gelen oyun girişimleri, yatırımlar almaya devam ediyor. Bağımsız bir oyun stüdyosu olarak karşımıza çıkan Theorycraft Games, B serisi yatırım turunda yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 

Theorycraft Games tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. Theorycraft Games'in 50 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, oyun odağında yaptığı yatırımlar ile ön plana çıkan Makers Fund liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Makers Fund'ın haricinde ise NEA ve a16z de katıldı. Alınan 50 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Theorycraft Games'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 87,5 milyon dolara ulaştı. Şu an için ilk oyunu üzerinde çalışan Theorycraft Games, alınan 50 milyon dolarlık yatırımı oyunun geliştirme sürecini hızlandırmak ve ekibini büyütmek için kullanacak.

2020 yılında Areeb Pirani, Joe Tung ve Michael Evans tarafından Los Angeles'ta kurulan Theorycraft Games, kod adı "Loki" olan bir oyun üzerinde çalışıyor. Kurucu ekip tarafından aktarılan bilgilere göre Loki, takım olarak oynanabilecek rekabetçi bir macera oyunu olacak.

Theorycraft Games'in kurucu ekibinde yer alan isimlerin daha önce League of Legends, Valorant, Destiny, Halo, Overwatch, DotA 2 ve Team Fortress 2 gibi önemli yapımlar yer aldıklarını da ekleyelim. Kısacası Loki kod isimli oyunun da League of Legends, Valorant ve Destiny gibi online bir deneyim sunması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.