Artırılmış ve sanal gerçeklik gözlükleri için eldiven geliştiren Haptx, 23 milyon dolar yatırım aldı

Ürettiği eldiven ile birlikte daha gerçekçi bir artırılmış ve sanal gerçeklik deneyimi sunmayı hedefleyen Haptx, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.
Artırılmış ve sanal gerçeklik gözlükleri için eldiven geliştiren Haptx, 23 milyon dolar yatırım aldı

Teknoloji dünyasının geleceği olarak görülen artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerine odaklanan girişimler, yatırımlar almaya devam ediyor. Ürettiği eldiven ile birlikte daha gerçekçi bir artırılmış ve sanal gerçeklik deneyimi sunmayı hedefleyen Haptx, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Haptx tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 23 milyon dolar yatırım aldı. Haptx'in 23 milyon dolarlık yatırım turu AIS Global ve Crescent Cove Advisors'ın ortak liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, AIS Global ve Crescent Cove Advisors'ın haricinde ise Verizon Ventures, Mason Avenue Investments ve Taylor Frigon Capital Partners da katıldı.

HaptX en son 2021 yılının Temmuz ayında A serisi yatırım turunda 12 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 23 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte HaptX girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 58 milyon dolara ulaşmış oldu.

Dr. Robert Crockett ve Jake Rubin tarafından 2012 yılında ABD'de kurulan Haptx, ürettiği eldivenler ile birlikte artırılmış ve sanal gerçeklik gözlüklerinin sunduğu deneyimi dokunma hissi ile birlikte bir sonraki boyuta taşımayı hedefliyor. Haptx tarafından üretilen eldivenler sahip oldukları titreşim geri bildirimi özelliği ile birlikte sanal bir dokunma deneyimi yaratabiliyor.

Haptx tarafından üretilen eldivenin eğitim, simülasyon, endüstriyel tasarım, oyun ve robotik gibi alanlardaki uygulamalarda kullanılması hedefleniyor.

HaptX tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 23 milyon dolarlık yeni yatırım, ürünün pazara hazır hale getirilmesi ve yeni teknolojiler geliştirilmesi için kullanılacak. Şu an için 50 kişilik bir ekiple yoluna devam eden girişim, 2023 yılının sonuna kadar ise ekibini 100 kişiye çıkaracak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.