TruKKer, C serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı

TruKKer tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, C serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu 100 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, lnvestcorp liderliğinde gerçekleşti.
TruKKer, C serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı

Son turda 96 milyon dolar yatırım alarak Türkiye'ye açılan dijital nakliye ağı TruKKer'ı ilk olarak geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Dijital nakliye ağı olarak hizmet veren TruKKe, yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu.

TruKKer tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, C serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu 100 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, lnvestcorp liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, lnvestcorp'un haricinde ise Suudi Arabistan merkezli Riyad Valley Capital, Mısır merkezli Reliance Group ve Irak merkezli March Holding de katıldı.

Alınan 100 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte TruKKer şirketinin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 370 milyon doları aştı. TruKKer'ın aktardığı bilgilere göre alınan 100 milyon dolarlık yeni yatırım, teknolojiyle desteklenen operasyonel süreçlerin geliştirilmesi ve hedef pazarlarda büyüme için kullanılacak

2016 yılında Gaurav Biswas ve Pradeep Mallavarapu tarafından kurulan TruKKer, şu an için 8 ülkede aktif olarak hizmet veriyor. Yük sahibi ile araç sahibini aynı platformda buluşturan bir çözüm sunan TruKKer, ilerleyen dönemlerde yük taşımacılığı ağının otomasyonuna katkı sağlayacak yeni fikirler üzerinde de çalışıyor.

Geçtiğimiz yıl ülkemizde hizmet vermeye başlayan TruKKer, edindiğimiz bilgilere göre bir yıl içinde cirosunu iki katına çıkarmayı da başardı. 

Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan TruKKer kurucusu ve CEO’su Gaurav Biswas, Investcorp dahil birçok saygın global yatırımcının bu zorlu fon yaratma ortamında sağladıkları finansal desteğin, büyüme stratejilerine net bir şekilde güven duyulduğunun göstergesi olduğunu belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.