Webrazzi Summit 2022'nin ilk tur konuşmacıları belli oldu

Türkiye'nin lider girişimcilik ve teknoloji konferansı Webrazzi Summit 2022, 12 Ekim günü Wyndham Grand İstanbul Levent'te gerçekleşecek.
Webrazzi Summit 2022'nin ilk tur konuşmacıları belli oldu

Türkiye'nin lider girişimcilik ve teknoloji konferansı Webrazzi Summit 2022, 12 Ekim günü Wyndham Grand İstanbul Levent'te gerçekleşecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden önemli yerli ve yabancı konuşmacılara ve binlerce katılımcıya ev sahipliği yapacağımız Webrazzi Summit 2022''ye fiziksel olarak katılabilecekler. Dileyenler ise online katılım gösterebilecekler. Ayrıca belirtelim, online katılımda da networking alanı, fuaye alanı gibi imkanlar mevcut olacak.

Konferansımızda Disrupt, Grow, Boost ve Academy salonlarının yanı sıra birçok yeni girişimle tanışma fırsatı yakalayacağımız Startup Lounge salonu da mevcut olacak. 

İlk tur konuşmacıları belli olan Webrazzi Summit 2022'ye katılmak için buradan bilet alabileceğinizi hatırlatalım. Konferansımızın programını ise kısa bir süre sonra açıklayacağız. Takipte kalın.

Webrazzi Summit 2022'nin ilk tur konuşmacıları şu şekilde;

Bindi Karia (Venture Partner @Molten Ventures)

Birleşik Krallık'ta doğan, Batı Kanada ve Kenya'da büyüyen Bindi Karia, kariyerinin büyük bir kısmında teknoloji girişimlerinde ve çevresinde çalıştı. Girişimcilikten derinden ilham aldığını söyleyen Karia, dört temel İnovasyon sütununda (Kurumsal, Başlangıç, VC Yönetici Ortakları, Devlet İnovasyonu) tavsiyelerde bulunmaya ve noktaları birleştirmeye odaklanıyor. Bindi Karia, şu anda Londra merkezli büyük bir VC firması olan Molten Ventures'ta Girişim Ortağı olarak çalışıyor.

Bülent Tekmen (Kurucu Ortak & CEO @Colendi)

Bülent Tekmen Türkiye'nin önde gelen seri girişimcilerindendir. Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans eğitimi alan Bülent Tekmen, Harvard University Business School’da Executive Education General Management Program’ını da başarıyla tamamladı. Bülent Tekmen’in yirmibeş yıllık iş hayatının en dikkat çekici bölümünü startup’lar ve seri girişimciliği oluşturuyor. Dikkat çeken kendi alanında öncü ve lider ininal gibi girişimlerinin yanı sıra yakın zamanda globalde büyük kitlelere ulaşacağını belirttiği yeni startup’ı Colendi ile girişimci yönünü ortaya koyan Bülent Tekmen, aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinde yüksek potansiyelli teknoloji girişimlerine yatırım yapan Next Ventures’ın da kurucu ortağıdır. 

Cem Soysal (Genel Müdür @Inventram)

Cem Soysal, Koç Holding’in girişim sermayesi yatırımlarını yöneten yeni nesil yüksek teknoloji yatırım şirketi Inventram A.Ş.’nin Genel Müdürlük görevini sürdürmektedir. Bilişim Teknolojileri sektöründe 24 yıllık üst düzey yöneticilik geçmişi vardır. Vestel Grubu, Doğan Online ve Fujitsu Siemens Şirketlerinde Genel Müdürlük ve Grup Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu olan Soysal’ın İTÜ’den İnşaat Mühendisliği Lisans, ABD Pace Üniversitesi’nden Bilgisayar Bilimleri Yüksek Lisans ve ABD Columbia Üniversitesi’nden Pazarlama Yönetimi dereceleri mevcuttur. Çeşitli şirket ve kurumlarda Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyelikleri vardır; bunlara ilaveten Galata Business Angels, Galatasaray SK Genel Kurul, İTÜ Mezunlar Derneği YK ve GYİAD üyelikleri de bulunmaktadır.

Dan Taylor (Managing Editor @Tech.eu)

Eastman School of Music mezunu olan Dan Taylor, müziğin yanı sıra fotoğrafçılık ile de ilgileniyor. Profesyonel olarak fotoğrafçılık da yapan Taylor, aynı zamanda Webrazzi çatısı altındaki Tech.eu'nun yönetici editörü olarak görev yapıyor. Dan Taylor, Avrupa teknoloji sektörü haberlerini en son dakikaya kadar yazmanın yanı sıra, Tech.eu'da tüm editoryal çıktının denetlenmesine yardımcı oluyor. 

Darço Akkaranfil (Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı / CTO @Burgan Bank)

Darço Akkaranfil, 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2005 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Bilgi Sistemleri Dizaynı ve Yönetimi yüksek lisans programını tamamladı. Akkaranfil, bankacılık hayatına 2002 yılında başlayan Yapı Kredi’de başlayarak yazılım ve analiz ekiplerinde deneyim elde etti. 2006 yılında, Türkiye İş Bankası teknoloji iştiraki olan Softech’te çalışmaya başladı. Çeşitli yönetsel pozisyonlarda çalıştıktan sonra 2016 yılında Genel Müdür Yardımcısı görevine atandı. Akkaranfil, 14 Eylül 2020 tarihi itibariyle Burgan Bank’ta Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışıyor.

Deniz Kubalı (CMO @Başlat)

Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümü’nden mezun olduktan sonra Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Kariyerine Unilever'de başladı ve 6,5 yıla yayılan Unilever deneyiminde pek çok rolde görev daldı. 2016 yılında hayata geçen yeni medya ajansı Hypers’ın kuruluşundan itibaren genel müdür olarak çalıştı. Mayıs 2021’den bu yana Key Networks Grup bünyesinde yer alan Merzigo'da COO rolünü üstleniyor. Bununla beraber Temmuz 2022’den bu yana grubun yayın platformu Başlat’ın CMO’su olarak görev yapıyor.

Dr. Antje Lienert (Startup Unit @KölnBusiness)

Antje'nin koçluk, araştırma ve yönetim alanlarında bir geçmişi vardır. Bölgesel kümeler, dernekler ve eğitim kurumlarında yöneticilik görevlerinin yanı sıra Ericsson, Stockholm ve Henley Business School'da uluslararası çalışmalarda bulundu. 2017/2018 yıllarında bir sosyal girişimin yönetim ekibinde yer aldı. KölnBusiness'ta diğer görevlerinin yanı sıra uluslararası girişimlerin ve yeteneklerin karşılanmasından sorumludur. Linkedin'deki Haftalık yazısında Köln startup ekosisteminde öne çıkan konuları haftalık olarak özetliyor.

Dr. M. Emre Çamlıbel (Yönetim Kurulu Başkanı @Re-pie)

Dr. M. Emre Çamlıbel inşaat mühendisliği diplomasını Yıldız Teknik Üniversitesinden alıp yüksek lisansını ABD Boston’daki Massachusetts Institute of Technology’de tamamlamıştır. Çamlıbel’in, Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde, enerji verimliliği ve tasarrufu, enerji sistemleri, sürdürülebilirlik, karbon ticareti, finansmanı ve uygulamaları konularında doktorası bulunmaktadır. Çalışma hayatına 1992 yılında STFA’da inşaat mühendisi olarak başlayan Dr. M. Emre Çamlıbel, daha sonra ABD Boston’da Kennedy&Rossi Inc. ve Walsh Brothers Inc. şirketlerinde proje mühendisliği ve müdürlük yapmıştır. 1998’den itibaren Soyak İnşaatta Genel Müdür Asistanı olarak, ardından Soyak Holding’de Proje Geliştirme Koordinatörü olarak çalışmıştır. 2001 - 2008 yılları arasında ise Soyak Yapı’da Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi ardından da 2016 ya kadar Soyak Holding’de CEO olarak görev yapmıştır.

Eda Kırali (Türkiye ve Ortadoğu Dondurma Dijital Pazarlama, Medya ve E-Ticaret Direktörü / Türkiye Dijital Pazarlama, Medya, E-ticaret Ülke Lideri @Unilever)

13 senedir pazarlama dünyasında. Üniversiteyi Sabancı Üniversitesi Ekonomi bölümünde okudu, London School of Economics’te Girişimcilik dersleri aldı. Mezuniyeti sonrası sırasıyla Unilever Türkiye ve Coca-Cola Company’de Elidor, Rexona, Coca-Cola, Fuse Tea markalarının, Türkiye ve farklı pazarlar olmak üzere marka yöneticiliğini üstlendi. Moda e-ticaret pazar yeri ModaCruz’un Pazarlama ve İs Geliştirme Direktörlüğü’nü yaptı. Girişim dünyasına geçişiyle beraber girişimcilik heyecanı arttı ve bugün bir aile şirketi olan Düsseldorf merkezli gurme çikolata markası Madame Cheri’yi kurdu. 4 senedir ise Unilever’in Dijital Pazarlama, Dijital Dönüşüm ve Çevik organizasyon dönüşümüne çeşitli görevlerde liderlik ediyor. Son olarak Dijital Pazarlama, Medya ve E-Ticaret Unilever Türkiye ve Ortadoğu Dondurma Direktörü ve Dijital Pazarlama, Medya, E-ticaret Unilever Türkiye Ülke Lideri olarak görevini sürdürüyor. Agile Tribe lideri. Aynı zamanda teknoloji girişimlerine mentorluk yapıyor. 

Emre Kenci (CEO @Papara)

2008 yılında Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun olan Emre Kenci, Microsoft’ta kıdemli mühendis olarak çalışmış, BtcTurk ve BTCTrader’da ortak ve CTO olarak görev yapmıştır. 2016 yılından bu yana ortak ve yönetim kurulu üyesi olduğu Papara’da CTO olarak görevini sürdürürken yeni ürünlerin geliştirilmesinde aktif rol oynamıştır. Emre Kenci Nisan 2022 itibarıyla Papara’nın CEO’su olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Enis Hulli (General Partner @500 İstanbul)

Enis Hulli, 500 Startups İstanbul'un Genel Ortağıdır. Bir mühendis olarak eğitilmiş, girişim dünyasının teknolojik yönünü sıkı bir şekilde kavramış ve bölgesel girişim sahnesinde küresel potansiyeli görme hırsı ve bilgisine sahiptir. Türk girişim ekosistemini geliştirmeyi ve büyütmeyi, daha geniş bölge ve diasporadaki yetenekli girişimcilere Silikon Vadisi ile entegre olacak patlayıcı işletmeler kurmalarında yardımcı olmayı hedefliyor. Amacı, EMEA'daki inovasyonun geleceğini yeniden şekillendirmek için 500 Startups Istanbul'u bölgedeki lider aktör olarak konumlandırmaktır. 500 İstanbul, 60'tan fazla ülkede 2.200'den fazla yatırımı ve 25'ten fazla ülkede girişim ortağı olan, önde gelen bir küresel girişim sermayesi başlangıç fonu ve girişim hızlandırıcısı olan San Francisco merkezli 500 Startups ağı içinde erken aşama bir VC fonu.

Erkan Duysal (Genel Müdür @Token)

Koç Holding çatısı altında bulunan Token Finansal Teknolojiler’in Genel Müdürü Erkan Duysal, 29 yıllık iş hayatında birçok önemli görevde yer aldı. Kariyerine Miami'de Gables Engineering'de, Boeing 737 ve 777 dahil olmak üzere ticari amaçlı aviyonik kontrol panelleri tasarlayıp geliştirerek başlayan Duysal, kariyerine San Francisco'da Dolby Laboratories'te devam etti. Koç Grubu bünyesine geçişiyle birlikte Yazılım Mühendisliği Müdürü, Beko Elektronik'te Ar-Ge Direktörü, Arçelik'te Elektronik Direktörü ve son olarak İnovasyon’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı rollerinde görev aldı. Teknoloji ve inovasyona bağlılığı eğitim hayatından başlayan Duysal, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Lisans Derecesi ve University of Miami'den Elektrik Mühendisliği Yüksek Lisans derecesi aldıktan sonra Harvard Business School çatısı aldındaki Advanced Management Program'ından mezun oldu. Token Finansal Teknolojiler’deki mevcut görevi ile birlikte Koç Holding Teknoloji ve İnovasyon Kurulu Başkanı olarak görev alan Duysal, Koç Grubu çatısındaki inovasyon süreçlerine liderlik ediyor.

Filiz Yavuz Diren (Genel Müdür @Philip Morris Türkiye)

Filiz Yavuz Diren, Philip Morris International’ın dünyadaki üst düzey kadın yöneticileri arasında bulunuyor. Şirketin ilk kadın Satış Direktörü unvanına da sahip olan Diren, bu görevi sırasında dijital ticari modeli kurmasıyla dikkat çekti. Büyük çaplı dijital dönüşüme liderlik ederken kurduğu sistem ticari operasyonlarda verimlilik ve etkinlik sağladı. Philip Morris Türkiye’de 20 yılın üstünde kariyere sahip olan Diren; Stratejik Planlama, Kurumsal İlişkiler ve Finans Departman’larında da görev aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Diren, ABD’de University of Hartford’dan da MBA derecesine sahip. Sivil Toplum Örgütleri’nde etkin görevler üstlenen Diren; TAİK ve Tütün Sanayicileri Derneğinde yönetim kurullarında olup, Türkiye’nin önde gelen iş derneklerinde aktif rol oynuyor.

Gülsüm Çıracı (Kurucu Ortak @Startupfon)

Gülsüm Çıracı’nın girişimcilik üzerine oldukça geniş bir tecrübesi bulunmaktadır. Dünya Bankası işbirliği ile Türkiye’de ilk girişimcilik projelerini Türkiye genelinde Kadın Girişimcilik, Genç Girişimcilik ve Yetişkin girişimciliği üzerine bir çok proje geliştirmiş ve yönetimini üstlenmiştir. Bugüne kadar bu projelerde 8.000 girişimciye eğitim/danışmanlık ve mentorluk vermiştir. Aynı zamanda , İstanbul merkezli teknoloji şirketlerini Anadolu’da değişik kuluçka merkezlerine yerleştirme projesi ile sosyal sorumluluk ödülü alırken sadece kadınlar için olan dört kuluçka merkezinin açılmasına da katkıda bulunmuştur. 

Hakan Erdoğan (Kurucu Ortak & CEO @Craftgate)

1981 yılında Denizli’de doğan Hakan Erdoğan, 2005 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2005 - 2018 yılları arası sırasıyla eteration, GittiGidiyor/eBay, limango, iyzico gibi şirketlerde teknik ve yönetsel pozisyonlarda yer aldı. Kariyerinde, ekipleriyle birlikte sıfırdan 6 kez ödeme sistemi kurup, geliştiren ve ölçekleyen Hakan Erdoğan; Lemi Orhan Ergin, Sabri Onur Tüzün ve Murathan Özcan ile birlikte 2018 yılında Craftbase Bilişim Teknolojileri A.Ş.’yi, 2020 yılında ise Craftgate Teknoloji A.Ş.yi kurdu.

İdil Kesten (Ülke Müdürü @Gemius)

2004'te Galatasaray Üniversitesi'nde Mezun olan İdil Kesten Gemius'tan önce Comscore'da 4 yıl İş Geliştirme Müdürü olarak çalıştı. Gemius'ta 7. yılını dolduracak olan İdil Kesten halen Türkiye, Yunanistan ve MENA Ülke Müdürü görevini yürütmektedir. Dijital dünyada paylaştığı raporlarla ilgi çeken sunumlara imza aten Kesten, girişimlere mentörlük desteği de vermektedir.

Mehmet Çelikol (CEO  @KAVAK TR | CARVAK)

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan Mehmet Çelikol, 2017 yılında GarajSepeti.com'u kurmuştu. Garaj Sepeti, 2018 yılında Araba.com'u satın aldığını duyurmuştu. Garaj Sepeti, 2021 yılında Meksika merkezli Kavak tarafından satın alınmıştı. Bu satın alma sonrasında Çelikol, Kavak.com'un Türkiye CEO'su olarak görevine devam etti. 

Mert Baki (CEO @Yemeksepeti)

Mert Baki, Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra İTÜ’de Elektrik Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamlayıp devamında da Sabancı Üniversitesi MBA yüksek lisans programını bitirmiştir. Florida ve Stanford Üniversitelerinde Business Strategy alanlarında eğitim programlarına katılan Mert Baki, profesyonel iş hayatına ARAMA Danışmanlık’ta başlamış, ardından Migros’ta iş geliştirme alanında farklı görevlerde bulunmuştur. 2011 yılında Yemeksepeti ailesine katıldıktan sonra şirketin tüm yeni projelerinin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi sorumluluklarını yürüten Mert Baki ayrıca Delivery Hero ailesine katılmadan önce Yemeksepeti’nin 10 ülkedeki yurt dışı operasyonlarının sorumluluğunu üstleniyordu. Son olarak İş Geliştirme’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mert Baki, Yemek.com, Yemeksepeti Banabi ve Yemeksepeti Mahalle dahil birçok projeye liderlik ederek Yemeksepeti’nin hizmet gamının genişlemesini sağlamıştır. Baki, Kasım 2021'den beri Yemeksepeti'nin CEO'su olarak görev yapmaktadır.

Ozan Can Şişman (General Manager, MENA @Adjust)

Matematik tutkusu ile girdiği Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden 2012 yılında mezun olan Ozan Can Şişman, mobil ile olan yolculuğuna Rocket Internet ile başladı. Sonrasında sırasıyla, Groupon, Henkel gibi global firmalarda önemli kademelerde çalıştıktan sonra, 2015 yılında Digitouch ile dijital reklam sektörüne girdi ve dijitale olan tutkusu katlanarak büyüdü. Digitouch'dan sonra Adcolony'e bağlı Opera Response ekibinin kurucu ekibinde yer aldı. İş hayatı dışında eski profesyonel basketbolcu ve basketbol antrenörü olan Şişman, Mart 2020'de katıldığı Adjust'ta şu an, Ortadoğu, Kuzey Afrika (MENA) ve Türkiye'den sorumlu General Manager olarak görev alıyor. 

Ömer Barış Nefesoğlu (CMO @Tatilbudur.com)

Ömer Barış Nefesoğlu, çok uluslu ve Türk Grup Şirketlerinde FMCG, beyaz eşya, eğlence, seyahat sektörü, oyun sektörü ve fast food sektöründe çalışma geçmişiyle dijital dönüşüm konusunda deneyimli. E-Ticaret, Performans Pazarlama Yönetimi, Büyük Veri Projeleri, Growth Hacking, Global Genişleme, Omni-Channel ve Müşteri Deneyimi Projelerinde yeteneklere sahip Nefesoğlu, Tatilbudur.com'un CMO'su olarak görev yapıyor.

Prof. Dr. Attila Dikbaş (Genel Müdür @İTÜ ARI Teknokent)

Prof.Dr. Attila Dikbaş, doktora derecesini 1995 yılında İTÜ'den “Yapı Bilimleri” alanında aldı. 1995-1997 yılları arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi ve Rektör Danışmanı olarak görev yaptığı dönemde bu kurumda “İnşaat Yönetimi Araştırma ve Uygulama Merkezi”ni kurarken, 1996 yılında Stanford ve MIT'de araştırmalar yürüttü. 1998 yılında İTÜ'de Rektör Danışmanı olarak atandı ve Rektörün desteğiyle İTÜ Proje Yönetim Merkezi'ni kurdu. Merkeze yapılan bağışları yönetti, bilgi teknolojileri tabanlı inşaat yönetimi konusunda Ar-Ge ve eğitim faaliyetleri yürüttü. Prof. Dikbaş aynı zamanda İTÜ Bilişim Enstitüsü'nün kuruluşunda da görev aldı ve 1998-2001 yılları arasında Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu süreçte “BT Tabanlı İnşaat Yönetimi” Yüksek Lisans programının kurulması süreçlerine katkı koymuştur. En önemlisi, şu anda yöneticiliğini yaptığı İTÜ ARI Teknokent'in 2003 yılında kurulmasına destek verdi. 2002'de Almanya'da Dresden Teknik Üniversitesi'nde ve 2005'te İngiltere'de Reading Üniversitesi'nde Misafir Öğretim Üyesi olarak görev yaptığı süre boyunca “Ürün ve Süreç/Bilgi Modelleme (BIM” ve “İnşaat Sektöründe Rekabetçilik ve Yenilikçilik” konularında araştırmalar yaptı. 2005 yılında 7. Çerçeve Avrupa Birliği projelerinde Türk paydaş olarak TechnoBee Academic Corporation'ı kurdu ve inşaat sektöründe projeler yürütmenin yanı sıra iki önemli rapor hazırladı. Bu raporlar “Türkiye Bilişim Vadisi Fizibilite Raporu” ve “TRB2 Bölgesi Yaşam Bilimleri Teknopark Fizibilite Raporu” başlıklarına sahiptir. 2005-2008 yılları arasında Genç Girişimci Geliştirme Programı'nı (G3P) kuran ve iki dönem yöneten Prof. Dikbaş, 2015 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Kurucu Dekanı olarak görev yaptı. Prof. Dikbaş teknolojiye dayalı kalkınma seferberliği kapsamında ülke kalkınmasına önemli katma değer sağlayan küresel ölçekte çığır açan bir ekosistem haline gelen İTÜ ARI Teknokent'in CEO'su olarak görevine devam etmektedir.

Rina Onur Şirinoğlu (Co-Founder & CEO @Spyke Games)

Rina Onur Şirinoğlu, Sypke Games'in kurucu ortağı ve CEO'sudur. Şirinoğlu ayrıca, Türkiye'deki erken dönem teknoloji şirketlerine odaklanan bir VC fonu olan 500 İstanbul'un kurucu ortağıdır. Önde gelen küresel mobil teknoloji şirketi Peak'i Ekim 2010'da kurdu ve VC finansmanında 35 milyon doların üzerinde para topladı. Haziran 2020'de Zynga, MENAT'taki en büyük ikinci çıkış olan Peak'i 1.8 milyar dolara satın aldı. Kendisi aynı zamanda, Expedia'nın tamamına sahip olduğu Homeaway'e çıkışın bir sonucu olarak şu anda Expedia (NASDAQ: EXPE) çatısı altında faaliyet gösteren, Türkiye'nin önde gelen tatil kiralama pazarı Hemenkiralik'in kurucu ortağıdır. Rina, Morgan Stanley'de yatırım bankacısı ve Turkven Private Equity'de yatırım uzmanı olarak çalıştı. B.A. sahibidir. Ekonomi alanında Harvard Üniversitesi'nden ve World Economic Forum: Global Shapers Istanbul Hub'ın kurucu üyesi ve Young Presidents 'Organization üyesidir.

Robin Wauters (Kurucu Editör @Tech.eu)

Deneyimli bir teknoloji gazetecisi, analist, açılış konuşmacısı ve etkinlik küratörü Robin Wauters, Avrupa teknoloji haberleri, veri analizi ve pazar istihbaratının önde gelen kaynaklarından Tech.eu'nun kurucu editörü. Eskiden The Next Web'in Avrupa editörüydü ve ondan önce TechCrunch'ta kıdemli bir editördü. Robin ayrıca, Brussels Central Station'da bulunan ve binlerce insanın teknolojileri öğrenmesine, bir startup geliştirmesine ve toplum üzerinde olumlu bir etkisi olmasına yardımcı olan dijital kampüs BeCentral'ın kurucu ortaklarından biri.

Sezgi Şahin Oykur (Türkiye Ülke Müdürü @Humanz)

Kariyerine 2010 yılında e- ticaret sektöründe başlayan Sezgi Şahin Oykur, uzun yıllar dijital medyada iş geliştirme alanında çalışmıştır. Son 2 yıldır, veri odaklı bir influencer marketing platformu olan Humanz'ın Türkiye Ülke Müdürlüğü ve MENA genişleme görevini yürüten Oykur influencer marketing, içerik pazarlaması, pazarlama teknolojileri, SaaS ve performans pazarlaması konularında bilgi ve deneyim sahibidir.

Şahin Boydaş (Head of RemoteTeam @Gusto)

Boston’da doğan ve 6 yaşında Türkiye’ye geri dönen Şahin Boydaş, girişimciliğe ilk adımını 1999 yılında yani 17 yaşındayken CepDukkan.com ile attı. 2005 yılında Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu ve girişimciliğe farklı kollardan devam etti. CepDukkan.com’dan sonra, vitamin.com.tr, cocukceptelefonu.com ve beyazkutu.com gibi firmalari kurdu. Türkiye’deki bu girişimcilik serüveni sonrasında 2012 yılında San Francisco’ya taşındı ve Silikon Vadisi’nde ilk girişimi olan MovieLala’yı kurdu. MovieLala’nin 33 yatırımcısı arasında Alan DeBevoise, milyarder Marc Benioff’tan, HBO President, Disney CFO gibi cok ünlü isimlerden yatırımlar aldı. Inc dergisi tarafından Hollywood'un en inovatif firmasi seçilen MovieLala ise Gfycat aracılığı ile exit etti. MovieLala sonrası gif ve stickerlara olan ilgiyi de hesaba katarak Mojilala’yı daha sonra ise Leo AR’ı kurdu. Günümüzde son girişimi olan RemoteTeam.com ıise 2019 yılında kuruldu.

Simin Gülen (Dijital ve Dönüşüm Hizmetleri Direktörü @PwC)

Türkiye 2015’de PwC Türkiye’ye katılan Simin Gülen’in büyük ölçekli dönüşüm programları, kültür dönüşümü çalışmaları ve teknoloji uygulamaları alanlarında 10 yılı aşkın deneyimi bulunmaktadır. İş süreçlerinin tasarımı ve yeniden yapılandırılması, dönüşüm organizasyonlarının kurulumu, dijital ürünlerin implementasyonu konusunda yaptığı çalışmalar perakende ve hızlı tüketim ürünleri sektöründe yoğunlaşmaktadır. Simin Gülen, Marmara Üniversitesi İşletme Enformatiği Bölümü mezunudur.

Sinem Cantürk (Fintech ve Dijital Finans Lideri, Şirket Ortağı @KPMG Türkiye)

Sinem, kariyerine 1996 yılında Yapı Kredi Bankası’nda başlamıştır ve 10 yıl boyunca uygulama geliştirme takım lideri, uygulama mimarı, proje yöneticisi gibi çeşitli rollerde görev almıştır. KPMG Türkiye’ye 2006 yılında katılmıştır. Bu tarihten itibaren, COBIT, ISO, SOX, ITIL, CMMI gibi küresel standartlara ve BDDK, SPK, KGK, BTK gibi yerel düzenleyicilere dayanan Bilgi Teknolojileri Denetimi projelerine liderlik etmektedir. Ek olarak özellikle finans sektöründe, banka, finansman şirketleri ve/veya elektronik para şirketlerinin kuruluşları, mevcut durum analizleri, yol haritası belirlenmesi, COBIT ve ISO standartlarının kurumda uygulamaya alınması, iş ve BT sürekliliği analizleri, iç kontrol ortamının değerlendirilmesi gibi danışmanlık projelerinde rol almaktadır. Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi Bölüm Başkanı olarak, KPMG’ yi son 10 yıldır düzenleyici birimlerde (BDDK, SPK, KGK, BTK) temsil etmektedir. Özellikle Finans Sektörü ve Bilgi Teknolojileri alanında çok deneyimli bir uzmandır. Sinem, Digital Finance Working Group (DFWG) danışma kurulu üyesidir. Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği (FINTR) derneği kurucu üyesi ve başkan yardımcısıdır. KPMG Fintech Sektör Liderliğini yapmaktadır.

Tarık Tombul (CEO @PayTR)

Finans sektöründeki profesyonel iş hayatına 2001 yılında Garanti Ödeme Sistemleri bünyesinde başlayan Tombul, Otorizasyon ve Fraud departmanlarında görev yapmıştır. 2007 yılında Garanti Bankası Yönetim Kurulu üyesine bağlı olarak oluşturulan Güvenli Operasyon Müdürlüğü bünyesinde Üye İşyeri Sahtecilik Önleme Yönetmeni olarak kariyerine devam eden Tombul, bu süre içinde Garanti Bankası ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) bünyesinde birçok önemli proje ve çalışma komitelerinde görev almıştır. Bankanın Visa, MC, AMEX, JCB, CUP ve Diners Club gibi lisansör kuruluşlarla olan üye işyeri sahtecilik (acquiring fraud) ilişkisini yöneten Tombul, üye işyeri ve banka personeline yönelik sahtecilik önleme ve PCI DSS eğitimlerinde görev almıştır. Tombul, kurucu ortaklardan biri olarak Genel Müdür Yardımcısı unvanıyla PayU’nun Türkiye kurulum sürecinde görev almıştır. Kuruluşun finans, sahtecilik önleme, uyum, HR ve operasyon süreçlerini oluşturmuştur. MEA’dan sorumlu risk yöneticisi olarak Türkiye, Güney Afrika ve Nijerya risk operasyonlarını yönetmiştir. Türkiye ve Nijerya’da lokal ödeme kuruluşu lisanslarının alınması sürecinde proje liderliği görevlerini üstlenmiştir.

Tuğçe Ergül - (General Partner - Hypernova Capital)

Saint-Benoit Fransız Lisesi’ni bitirdikten sonra Sorbonne Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü tamamladı. Üniversite eğitiminin ardından Rothschild Paris’te Türkiye masasında yatırım bankacılığına adım attı. Bir süre sonra da İtalya’da Bocconi Üniversitesi’nde İşletme ‘master’ı yaptı. Mezuniyetinin ardından melek yatırımcılığa başlayıp Rusya destekli küçük bir melek yatırım fonu kurdu. Bu fon aracılığıyla Türkiye, Meksika ve ABD olmak üzere 11 ülkede 30 dijital yatırım yaptı. 2014’te dünyanın ilk yatırımcı hızlandırma programı olan Angel Labs’ı kurdu. Şimdilerde ise kurucusu olduğu Hypernova Capital ile yatırımlar yapıyor.

Yağız Sözmen (Managing Partner @CORE Finance)

Yağız Sözmen, yatırım bankası CORE Finance'in Kurucu Ortağı ve Yönetici Ortağıdır. Sözmen, sektörde çalıştığı 12 yıl boyunca Atar Labs, Jawbone, Guggenheim Partners ve Vispera Retail Technologies başta olmak üzere birçok lider şirket ve yatırımcıya danışmanlık yaptı ve çalıştı. Yağız'ın tavsiye ettiği işlemdeki karşı taraflar arasında CarrefourSA, Klarna, Koç Holding, Micro Focus ve Tobii yer aldı. Smyrna Capital'de girişim sermayesi yatırımcısı olarak eğitim alan Yağız Sözmen, kariyerine Fortune 100'den birçok müşteriyle çalışan lider bir BT yönetim danışmanlığı ve yazılım şirketi olan Bravosolution'da devam etti ve üst düzey yöneticilik yaptı. Ekonomi alanında lisans derecesini Tufts Üniversitesi'nden, MBA derecesini ise London Business School'dan aldı.

Yasin Oral (CEO @Paribu)

1985 yılında Ankara’da doğan Yasin Oral, yazılım çalışmalarına lise döneminde başladı. 2001’de, henüz lise öğrencisiyken TÜBİTAK’ın bir yarışmasına katıldı ve TÜBİTAK web sitesi geliştirmelerine dışarıdan destek sağladı. Üniversite yıllarında taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren bir internet sitesi kurdu ve site kısa süre içinde nakliyeciler arasındaki koordinasyonu sağlayan tek platform haline geldi. 2009’da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan Oral, 2010’da Türkiye’nin ilk online matbaası matbuu.com’u hayata geçirdi. Bu girişimlerinin yanı sıra tüm dünyada hizmet veren birçok mesafe hesaplama ve rota görüntüleme projesi yaratarak günlük 250 binin üzerinde kullanıcıya hizmet vermeye başladı. 2015’te online bilet satın alım platformu Biletgo’yu kurdu. 2015’te Paribu’nun ön hazırlık çalışmalarına başladı. Paribu, 2016’da kuruldu, 14 Şubat 2017’de kullanıma açıldı.

SPONSORLAR

Elmas Sponsorlar

 

Platin Sponsorlar

  

 

Altın Sponsorlar

 

 

 

Gümüş Sponsorlar

 

 Startup Lounge İş Ortağı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.