Steve Jobs'un ailesi ve arkadaşları, Jobs hakkında bir arşiv sitesi oluşturdu

5 Ekim 2011'de, henüz 56 yaşındayken pankreas kanserinden kaybettiğimiz Apple kurucusu Steve Jobs, şimdi bir arşiv sitesi ile anılıyor.
Steve Jobs'un ailesi ve arkadaşları, Jobs hakkında bir arşiv sitesi oluşturdu

5 Ekim 2011'de, henüz 56 yaşındayken pankreas kanserinden kaybettiğimiz Apple kurucusu Steve Jobs, şimdi bir arşiv sitesi ile anılıyor. Jobs'un eski eşi Laurene Powell Jobs tarafından Vox Media'nın Code konferansında tanıtılan "Steve Jobs Archive", Apple CEO'su Tim Cook, şirketin eski tasarım şefi Jony Ive gibi isimlerin de Steve Jobs ile ilgili anılarını bir araya getiriyor. Söz konusu arşivle hedeflenen Steve Jobs'un anısını yaşatmak.

Steve Jobs Archive sitesine girdiğimizde Jobs'un röportajlarından öne çıkan kısımları, bazı videoları görmek mümkün. Bunun yanı sıra sosyal medyada Steve Jobs'un 2010 yılında kendine attığı e-posta da oldukça rağbet gördü. Söz konusu e-postada Jobs'un kendine hayatla ilgili hatırlatmalar yaptığı görülüyor. Sevdiği birçok şeyi sadece "sevdiğini", onları "icat etmediğini" kendine hatırlatıyor. Jobs'un e-postayı "Yaşayan ve ölü olan türümü seviyorum ve ona hayranım. Hayatım ve iyiliğim için tamamen onlara bağlıyım." şeklinde bitirdiğini görüyoruz.

Steve Jobs Archive sitesinde şöyle bir ibare yer alıyor:

Steve Jobs Arşivi, geçmişe saygı ve geleceğe yönelik heyecanla insanlara kendi katkılarını yapmaları için araçlar ve fırsatlar sunuyor. Steve'in değerlerini yansıtan ve olasılık duygusunu ileriye taşıyan programlar, burslar, koleksiyonlar ve ortaklıklar inşa ediyoruz.

Bir basın açıklaması ise, arşivin bazıları daha önce hiç kamuya açıklanmamış olan Steve Jobs ile ilgili tarihi materyallerin bir deposu olarak faaliyet göstereceğini söylüyor. Kısacası önümüzdeki aylarda bu konu hakkında daha fazla duyuru görmemiz olası. 

Steve Jobs Archive'ı buradan inceleyebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.