Kronik vertigo hastalığını tedavi etmek için akıllı baş bandı üreten Otolith Labs 20 milyon dolar yatırım aldı

2015 yılında kurulan şirket, reçeteli giyilebilir cihazlar üretiyor. Dilip Rao tarafından kurulan şirket, vücudun denge sisteminde yaşanan bir sorun nedeniyle ortaya çıkan baş dönmesi olarak tanımlanan vertigo hastalığına odaklanıyor.
Kronik vertigo hastalığını tedavi etmek için akıllı baş bandı üreten Otolith Labs 20 milyon dolar yatırım aldı

Kronik vertigo hastalığını tedavi etmek için akıllı baş bandı üreten Otolith Labs 20 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli şirketin yatırımı Morningside Ventures liderliğinde gerçekleştirildi. Şirket, yeni gelen yatırımı Ar-Ge çalışmaları için kullanacak. 

2015 yılında kurulan şirket, reçeteli giyilebilir cihazlar üretiyor. Dilip Rao tarafından kurulan şirket, vücudun denge sisteminde yaşanan bir sorun nedeniyle ortaya çıkan baş dönmesi olarak tanımlanan vertigo hastalığına odaklanıyor. 4 milyondan fazla ABD'liyi etkileyen hastalık olan kronik vertigo tedavisi için reçeteyle satılan ilk giyilebilir cihazı üretmeyi amaçlıyor. Bir taraftan kronik vertigo için anında semptom gidermek içinVSM teknolojisi ile ilgili klinik deneyler yürütüyor. 

Bu alanda yapılan yatırımlar son dönemde dikkat çekiyor. Geçen Ağustos ayında akıllı baş bandı Muse 9,5 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 9,5 milyon dolarlık yatırım, BDC Capital, Sonny Vu's Alabaster ve Export Development Canada tarafından yönetildi. Yeni gelen yatırım yeni bir abonelik hizmeti oluşturmak için kullanılacak.

Kişisel meditasyon asistanı olarak adlandırılan Muse, Interaxon tarafından da üretiliyor. 2014 yılında EEG, yani bir elektroensefalogram cihazı olarak piyasaya sürüldü. Akıllı baş bandı olarak tanımlanan cihaz, kullanıcıların beyin frekanslarını dijital sinyallere dönüştürüyor. Bu bant temelde uyku kalitesini  artırmak amacıyla tasarlandı. Şirketin asıl amacı kişilerin stres ve anksiyete gibi sorunlarını çözmek. Ayrıca cihaz, beyin dalgalarını ölçmenin yanı sıra, nabız, nefes hızını değerlendiriyor. Yağmur ormanları, su sesi gibi sakinleştirici ses efektlerinin de bulunduğu bir cep telefonu uygulamasıyla çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.