İtalyan rakibi ProntoPro ile birleşen Armut, 15 milyon euro yatırım aldı

ProntoPro ile birleşmeden doğan yeni şirketin büyük hissesini ve yönetimini elinde tutan Armut, aldığı 15 milyon euro değerindeki yeni yatırımla da büyümesini hızlandırmayı hedefliyor.
İtalyan rakibi ProntoPro ile birleşen Armut, 15 milyon euro yatırım aldı

Armut, İtalyan rakibi ProntoPro ile birleşerek, Avrupa’nın lider hizmet pazar yeri olma yolunda önemli bir adım atıyor. Birleşmeden doğan yeni şirketin büyük hissesini ve yönetimini elinde tutan Armut, aldığı 15 milyon euro değerindeki yeni yatırımla da büyümesini hızlandırmayı hedefliyor.

Armut.com, İtalyan rakibi ProntoPro ile birleşmesi sonrasında; dört farklı markayla, Türkiye ve İtalya’nın yanı sıra faaliyet gösterdiği ülke sayısını aralarında Almanya, Avusturya, İspanya ve Fransa’nın da olduğu toplam 14 ülkeye çıkaracak. Çoğunluk hissesi ve yönetimi Armut’ta olacak yeni şirket, EMEA bölgesindeki lider yerel hizmet pazar yeri olmayı hedefliyor. Bugüne kadar Armut ve ProntoPro toplam 12 milyondan fazla müşteriye hizmet verirken, iki şirketin toplam hizmet veren sayısı da 1,4 milyona ulaşmış olacak.

Birleşen şirketin co-CEO’luğunu Başak Taşpınar Değim ve Erol Değim üstlenirken; 22 farklı milletten toplam 206 çalışana ulaşacak yeni şirket, İstanbul ve Milano merkezlerinde işe alımlarla hızla büyümeye devam edecek.

Armut Kurucu Ortağı Başak Taşpınar Değim, Avrupa’da olası satın alma ya da birleşmeleri de uzun süredir değerlendirdiklerini ve ProntoPro’yla doğru zamanda ve doğru şartlar altında yollarının kesiştiğini söyledi. Değim, bu sektörde konsolidasyon adımlarını görmeye devam edeceklerini düşündüğünü belirtti. Erol Değim ise ekiplerinin İstanbul ve Milano ofislerinde de hızla büyüyeceğini ve yeni ülkelerdeki faaliyetleri artıracaklarını açıkladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.