Apple Watch'ta beklenen özellikler yeni yıldızla ortaya çıktı: Apple Watch Ultra

Far Out etkinliğin yıldızı Apple Watch Ultra idi. Cihaz, diğer akıllı saat modellerinde bulunmayan özellikleriyle dikkat çekiyor. Ekstrem şartlara dayanıklı olan cihaz, 36 saate kadar aktif bir şekilde çalışabiliyor.
Apple Watch'ta beklenen özellikler yeni yıldızla ortaya çıktı: Apple Watch Ultra

Far Out etkinliğin yıldızı Apple Watch Ultra idi. Cihaz, diğer akıllı saat modellerinde bulunmayan özellikleriyle dikkat çekiyor. Ekstrem şartlara dayanıklı olan cihaz, 36 saate kadar aktif bir şekilde çalışabiliyor. Düşük güç modu sayesinde 60 saat aktif kalabiliyor. Herhangi bir Apple Watch'ı sahip olduğu en büyük bataryaya bu cihazda bulunuyor. 

En dayanıklı olanı...

Sıradan Apple Watch'lardan çok daha suya dayanıklı... Akıllı saat, titanyum metal alaşımdan üretiliyor. Cihazda ayrıca ikinci bir hoparlör ve toplamda 3 mikrofon bulunuyor. Apple Watch Ultra sesli görüşmelerin ses kalitesini her koşulda önemli ölçüde iyileştiren üç yerleşik mikrofona sahip. Uyarlanabilir hüzmeleme özelliği algoritması, mikrofonları kullanarak sesi yakalarken ortamdaki arka plan seslerini azaltarak olağanüstü bir netlik sağlıyor. Rüzgarlı ortamların zorlu şartlarında Apple Watch Ultra, sesin görüşmeler sırasında net ve anlaşılabilir olmasını sağlamak için yapay öğrenme teknolojileri gibi gelişmiş rüzgar gürültüsünü azaltma algoritmalarından yararlanıyor. 

Havacılık ve uzay endüstrisi standartlarında titanyumdan üretilen Apple Watch Ultra ağırlık, sağlamlık ve korozyona dayanıklılık arasında mükemmel bir denge sunuyor. Kasa, düz safir ön kristalin tüm kenarlarını çevreleyecek şekilde yükselerek şimdiye kadarki tüm Apple Watch’lara göre 2 kat daha parlak olan 2000 nite kadar Retina ekranı koruyor. Yüksek kontrastlı uluslararası turuncu renkteki yeni Eylem düğmesi Antrenman, Pusula Ara Noktaları ve Backtrack gibi çeşitli özelliklere anında erişim için kolayca özelleştirilebiliyor.

Apple Watch Ultra performansı ölçmek için Adım Uzunluğu, Yerle Temas Süresi, Dikey Salınım ve Koşu Gücü gibi yeni ve gelişmiş koşu ölçümleri sunan watchOS 9’dan güç alıyor. Bölümler, Tur Süreleri ve Yükseklik gibi yeni Antrenman Görünümleri önemli ölçümlerin bir bakışta görülmesini sağlıyor. Apple Watch Ultra, daha büyük ekranı sayesinde altı ölçümü aynı anda gösterebilen tek Apple Watch olma özelliğini taşıyor. Kullanıcılar Kalp Atış Hızı Bölgeleri, Özel Antrenmanlar, Pacer ve bu yılın ilerleyen zamanlarında sunulacak Race Route gibi özelliklerle antrenmanlarını daha üst seviyelere taşıyabilecek.

Yeni Multisport antrenmanı, triatlonlar, duatlonlar veya birbirini izleyen yüzme, bisiklet ya da koşu aktiviteleri için otomatik algılama özelliğine sahip olması sayesinde antrenmanlar arasında kolayca geçiş yapıyor. Apple Watch Ultra, çoğu kullanıcının 3,9 km yüzme, 180 km bisiklet sürme ve 42 km tam maratondan oluşan uzun mesafeli bir triatlonu tamamlamasına yetecek pil ömrüne sahip.

Eylem düğmesi anında antrenman başlatabiliyor ve kullanıcıları Özel Antrenmanların bir sonraki aralığına veya Multisport antrenmanlarının bir sonraki etabına geçirebiliyor. Ayrıca segmentleri işaretlemek için de kullanılabiliyor. Böylece bir parkurda koşucular için en üstün tempo ve mesafe tahminlerini otomatik olarak sağlayan yeni Track koşu deneyimini tamamlıyor.

Watch Ultra ile 49 mm çerçeveye sahip. Apple, Ultra modeli için yeni bir GPS teknolojisi kullanıyor. 410 x 502 piksel çözünürlükte ekranı bulunuyor. Apple Watch Series 8 ile aynı sağlık özellikleri bu cihazda da bulunuyor. Watch Series 8 ile birlikte gelecek sıcaklık sensörü, kan basıncı sensörü, termometre, uyku takibi, uyku apnesi tespiti ve diyabet tespiti gibi özelliklere de yer veriyor. Kaza tespiti özelliğine Apple Watch 8'de olduğu gibi Apple Watch Ultra'da da yer verdi.

Bilekte çalışma sıcaklığı, -20° C seviyesindeki dondurucu dağ soğuklarından 55° C seviyesindeki yakıcı çöl sıcaklarına kadar en ekstrem ve uzak yerlerin keşfedilmesine yardımcı olacak biçimde tasarlandı.4 Apple Watch Ultra, askeri ekipman için kullanılan ve dayanıklı ekipman üreticileri arasında popüler olan MIL-STD 810H standardının ilgili özelliklerine göre onaylandı. Testler arasında Düşük Basınç (Yükseklik), Yüksek Sıcaklık, Düşük Sıcaklık, Sıcaklık Şoku, Sıvılara Bağlı Kontaminasyon, Yağmur, Nem, Suya Daldırma, Kum ve Toz, Donma/Çözülme, Buz/Dondurucu Yağış, Darbe, Titreşim ve diğer çeşitli durumlar yer alıyor. Yol Rehberi saat kadranı kullanılırken Digital Crown çevrildiğinde, arayüz karanlıkta daha iyi görülmesi için kırmızıya dönüşerek gece koşullarında optimum görünürlük sağlıyor.

Gece koşullarına göre optimizasyon sağlıyor

Kullanıcılar gece koşullarına göre optimizasyon sağlamak için Digital Crown’u çevirerek Gece modunu etkinleştirebiliyor. Gece modu, Yol Rehberi saat kadranı kullanılırken arayüzü kırmızıya dönüştürerek daha fazla görünürlük sunuyor. Apple Watch Ultra, kitesurfing ve wakeboarding gibi ekstrem aktivitelerin yanı sıra yeni Oceanic+ uygulamasıyla hobi amaçlı 40 metreye tüplü dalış dahil olmak üzere su sporları için tasarlandı. Apple Watch Ultra, bu su altı maceralarını desteklemek için WR100 sertifikasına sahip. Apple Watch Ultra, tüm dünyada hobi amaçlı dalgıçların güvendiği derinlik göstergeleri gibi dalış aksesuarları için uluslararası olarak kabul edilen EN 13319 standardı için de sertifika aldı.5

Yeni bir derinlik göstergesinden yararlanan Apple Watch Ultra’da kullanıcı dostu bir arayüzle tasarlanan Derinlik uygulaması bulunuyor. Derinlik uygulaması saati, mevcut derinliği, su sıcaklığını, su altında geçen süreyi ve ulaşılan maksimum derinliği tek bakışta gösteriyor. Kullanıcılar Eylem düğmesini Derinlik uygulamasını anında başlatacak şekilde programlayabiliyor.

Apple Watch Ultra'ya özel olan Watfinder isimli saat arayüzü sayesinde yükseklik, basınç gibi tüm özellikleri tek ekranda görülmesini sağlıyor. Apple Watch Ultra modeli sağlamlığı ile ön plana çıkan cihaz, bugünden itibaren ABD'de sipariş edilebilir. Apple Watch Ultra modelinin fiyatı ise 799 dolar. Türkiye fiyatı ise 14 bin liranın üzerinde...

Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla takip edeceğimiz etkinlik ile ilgili tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.