Sağlık çalışanlarına özel topluluk platformu Docquity 44 milyon dolar yatırım aldı

Platformun amacı, dünyanın dört bir yanında çalışan doktorları tek bir platformda birleştirmek. Böylece platform farklı ülkelerde yaşayan doktorların arasında iletişimi sağlayarak onların daha üretken ve etkili olmasını sağlıyor.
Sağlık çalışanlarına özel topluluk platformu Docquity 44 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık çalışanlarına özel topluluk platformu Docquity 44 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, toplam yatırım miktarını 57,5 milyon dolara çıkardı. Singapur merkezli şirketin yeni yatırım turu Itochu Corporation tarafından yönetildi. Diğer katılımcılar arasında iGlobe Partners, Alkemi, Global Brain, KDV ve Infocom yer aldı. Docquity, yeni gelen yatırımı hali hazırda faaliyet gösterdiği Endonezya ve Filipinler pazarını büyütmek için kullanıcak. 

2015 yılında kurulan Docquity; Indranil Roychowdhury, Amit Vithal ve Abhisek Wadhwa tarafından kuruldu. Platformun amacı, dünyanın dört bir yanında çalışan sağlık çalışanlarını tek bir platformda birleştirmek. Böylece platform farklı ülkelerde yaşayan doktorların arasında iletişimi sağlayarak onların vakalar üzerinden daha üretken ve etkili olmasını sağlıyor. Kurulan iletişim ağı sayesinde bir hastalığın daha doğru teşhis edilmesine yardımcı oluyor. Şirket, 2020 yılında yani pandeminin başladığı ilk aylarda online ders ve sempozyumlar başlattı. Şu an ayda 50 bin doktor bu platformda eğitim görüyor.

Docquity, 350 binden fazla sağlık çalışanı yer alıyor. Şirketin Hindistan, Endonezya, Filipinler, Malezya, Singapur, Tayland, Vietnam ve Tayvan'da ofisleri var. Önümüzdeki dönemde Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır dahil olmak üzere yeni pazarlara girmeyi hedefliyor. 

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre sağlık çalışanları dünya nüfusunun yüzde 3'ünü oluşturuyor. Özellikle pandeminin en yoğun olduğu dönemde doktorlar arasında iletişimi sağlayan ağlar dikkat çekti. Aralık 2021'de sağlık çalışanı odaklı sosyal ağ iletişim platformu connectRN 76 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Şirketin toplam yatırım miktarı 100 milyon dolara çıktı. Tura Suvretta Capital Management ve Avidity Partners liderlik etti. Ayrıca HBM Healthcare Investments, Infinitum Asset Management, Adage Capital Management, Cormorant Asset Management ve Park West Asset Management yer aldı. 2014'te ABD'de kurulan şirket, sağlık çalışanlarının vardiyalarını takip etmesini sağlıyor. Bir taraftan bir kariyer sitesi gibi iş arayanlarla iş verenleri bir araya getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.