Sanal bakım hizmeti sunan sağlık girişimi 98point6, 20 milyon dolar yatırım aldı

Metin tabanlı sanal bakım şirketi olarak adlandırılan sağlık girişimi 98point6, Activant Capital ile L Catterton'ın Growth Fund'ının katıldığı turda 20 milyon dolar yatırım aldı.
Sanal bakım hizmeti sunan sağlık girişimi 98point6, 20 milyon dolar yatırım aldı

Metin tabanlı sanal bakım şirketi olarak adlandırılan sağlık girişimi 98point6, Activant Capital ile L Catterton'ın Growth Fund'ının katıldığı turda 20 milyon dolar yatırım aldı. Şirket ayrıca, Indigo Health adlı hibrit acil ve birincil bakım hizmeti için sanal bakım teknolojisini lisanslayan Washington merkezli MultiCare Health System ile stratejik bir ortaklık duyurdu.

2015 yılından hayata geçirilen 98point6, isteğe bağlı sanal birincil bakım hizmetleri sunmak için metin tabanlı bir arabirim kullanıyor. Hastalar semptomları hakkında bilgi girebiliyor ve otomatik bir asistan bunları gerektiğinde fotoğraf, ses ve video özelliklerini kullanabilen bir doktorla eşleştiriyor. Kullanıcılar ayrıca reçete ve laboratuvar siparişleri de alabiliyor. 

Platform, bakım noktasındaki kilit alanlara güçlü teknoloji uygulayarak, erişime yönelik geleneksel engelleri ortadan kaldırıyor, tıbbi karşılaşmanın yönlerini tam olarak otomatikleştiriyor, tedavi kılavuzlarına klinik uyum oranlarını iyileştiriyor ve doktorların anlamlı olana odaklanmasına olanak tanıyor.

98point6, işverenler, sağlık planları ve sağlık sistemleri için sağlıklarıyla aktif veya uygun şekilde ilgilenmeyenler arasında sağlık hizmeti kullanımını artırarak, daha erken tıbbi müdahaleye imkan sağlıyor. Platform, üretkenliği artırıyor, genel bakım maliyetini düşürüyor ve hasta sonuçlarını iyileştiriyor.

Şirket, son olarak 2020 yılında yatırım almıştı. 98point6, 2020'nin nisan ayında 43 milyon dolar; ekim ayında ise 118 milyon dolar yatırım almıştı. Şirket ayrıca, geçen yılın başlarında platformuna davranışsal sağlık desteğini ekledi ve yakın zamanda programı ergenlik çağındakileri kapsayacak şekilde genişletti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.