Apple, iPhone 14 Pro modelleri ile çentik tasarımı değiştirecek

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre iPhone 14 Pro modellerinde hap ve "O" şeklinde iki ayrı bölme yer alacak.
Apple, iPhone 14 Pro modelleri ile çentik tasarımı değiştirecek

2017 yılında karşımıza çıkan iPhone X modeli ile birlikte çentikli bir tasarıma geçen iPhone ailesi, 5 yıldır benzer bir tasarım anlayışı ile birlikte yoluna devam ediyor. iPhone 13 ailesi ile birlikte ise çentiğin boyutunu küçülten Apple, iPhone 14 modellerinde farklı bir tasarıma geçiş yapacak.

Hatırlatmak gerekirse iPhone 14 Pro modellerinin "hole-punch" ön kamera ile gelebileceğini geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Bugün Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre iPhone 14 Pro modellerinde hap ve "O" şeklinde iki ayrı bölme yer alacak.

Geçtiğimiz yıllarda pek çok Android modelin hole-punch ön kamera tasarımı ile karşımıza çıktığını sizlere aktarmıştık. Apple da yapacağı çentik değişikliği ile birlikte benzer bir tasarıma geçiş yapacak. iPhone 14 ve 14 Max modellerinde nasıl bir tasarım kullanacağı konusunda ise şu an için herhangi bir bilgi bulunmuyor.

"O" şeklindeki kısımda kamera, hap şeklindeki kısımda ise çeşitli sensörler yer alacak. İki bölme arasında ekranın devam ettiği bir boşluk yer aldığını da ekleyelim. Gurman'ın aktardığı bilgilere göre Apple, iki bölme arasında kalan boşluğu ise yazılımla dolduracak.

Apple'ın iPhone 14 modelleri ile birlikte gizlilik göstergelerini çentiğin içine taşıyacağını gün içinde sizlere aktarmıştık. Gizlilik göstergeleri iki bölmeler arasında bulunacak olan boşlukta yer alacak. Her Apple etkinliğinde olduğu gibi bu etkinlikte de gelişmeleri yakından takip ederek sizlere anlık olarak aktaracağız. 7 Eylül tarihinde görüşmek üzere!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.