Kısa bir süre sonra Facebook, Instagram ve WhatsApp'a ücretli özellikler entegre edilebilir

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çatı şirketi Meta, sosyal medya platformları üzerinden daha fazla para kazanmak istiyor. Şirket, bu kapsamda New Monetization Experiences adlı bir birim oluşturuyor.
Kısa bir süre sonra Facebook, Instagram ve WhatsApp'a ücretli özellikler entegre edilebilir

Paylaşılan bilgilere göre Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çatı şirketi Meta, sosyal medya platformları üzerinden daha fazla para kazanmak istiyor. Şirket, bu kapsamda yeni bir organizasyon oluşturuyor. New Monetization Experiences (yeni para kazanma deneyimleri) olarak adlandırılan birim, daha önce Meta'nın araştırma ekibinin başında bulunan isim Pratiti Raychoudhury tarafından yönetilecek. 

Facebook, Instagram ve WhatsApp uygulamaları şu anda tamamen ücretsiz, hatta öyle ki uygulamalarda herhangi bir ücretli alan bile bulunmuyor. Bu tabii ki Meta'nın bu platformlardan para kazanmadığı anlamına gelmiyor. Şirket, özellikle reklamlardan ciddi gelir elde ediyor. Bunun yanı sıra platformlardaki alışveriş özellikleri de Meta'ya farklı gelir kaynağı olarak dönebiliyor. Ancak şirket, şimdi para kazanmak için daha farklı yollar denemeye hazır gibi görünüyor. 

Meta'nın para kazanmadan sorumlu başkan yardımcısı John Hegeman, insanların para ödemeye istekli olacağı ve ödemekten heyecan duyacağı yeni tür ürünler, özellikler ve deneyimler oluşturmak için fırsatlar gördüklerini söylerken bunların nasıl özellikler olacağını açıklamadı. Ancak Hegeman, şirketin reklam işini büyütmeye kararlı olduğunu ve insanların uygulamalarında reklamları kapatmak için ödeme yapmalarına izin verme planlarının olmadığını söyledi. Yani herhangi bir ücretli üyelik söz konusu olmasa da platformlara başka şekillerde ücretli özellikler eklenecek gibi duruyor. 

WhatsApp, halihazırda belirli işletmelerden müşterilerine mesaj gönderebilmeleri için ücret alıyor ve Instagram da kısa süre önce içerik oluşturucuların özel içeriğe erişim için bir abonelik ücreti almaya başlayabileceğini duyurmuştu. Facebook'ta ise henüz ücretli diyebileceğimiz bir alan bulunmuyor. Belki platformlara ücretle erişilebilen özel içerikler getirilebilir ya da içerik oluşturucuların desteklendiği başka alanlar bulunabilir. Bunlar şu an için bir muamma.

Meta, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmasa da şirketin bu platformlardan nasıl para kazanacağı şimdiden merak konusu haline dönüştü diyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.