Fintech girişimi Topi, 45 milyon dolar yatırım aldı

Berlin merkezli fintech girişimi Topi, 15 milyon doları öz kaynak ve 30 milyon doları borç olmak üzere 45 milyon dolar yatırım aldı.
Fintech girişimi Topi, 45 milyon dolar yatırım aldı

Berlin merkezli fintech girişimi Topi, 15 milyon doları öz kaynak ve 30 milyon doları borç olmak üzere 45 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Index Ventures, Creandum, TriplePoint Capital ve adı açıklanmayan melek yatırımcılar katıldı. Şirket, aldığı yeni yatırımla birlikte donanım abonelik hizmetinin başlatmayı planlıyor.

Topi, Harvard Business School'da MBA eğitimleri sırasında tanışan Estelle Merle ve Charlotte Pallua tarafından hayata geçirildi. Yayına alındığı zaman Topi'nin ne iş yapacağı tam olarak belli değildi. Ancak şirket, yeni yatırımla birlikte Alman elektronik perakendecisi Gravis ile ortaklaşa hayata geçireceği ilk ürününü de duyurdu. 

2021'de kurulan Berlin merkezli girişim, perakendecilerin ve işletmelerin ofis monitörleri ve kameralar gibi kiralık ekipman sağlamak için bağlanabileceği bir B2B platforma sahip. Topi, en temel düzeyde, satıcıların akıllı telefonlar, yazıcılar, bilgisayar monitörleri, kahve makineleri gibi ekipmanlarını kiralamalarına olanak tanıyan bir hizmet olarak donanım iş modeli satıyor. Şirket, perakendeciler ve KOBİ'lerin bağlantı kurması için bir donanım abonelik platformu sunuyor. 

Topi'nin platformu, çeşitli elektronik cihazlar için aylık abonelik ücretleri oluşturmak üzere ödeme sağlayıcıları ile birleşen açık bankacılık yazılımı üzerine kurulu tescilli kredi karar verme algoritmaları ile işlemin her iki tarafı için çok yönlü bir araç seti. Birçok perakendeci halihazırda bir tür finansman veya kiralama seçeneği sunacak, ancak Topi, daha geniş pazara kredi fırsatları sunmak için şirketleri platformuna dahil etmek istiyor. Şirket bunu yaparken hizmet olarak donanımın (HaaS) popülaritesindeki artıştan yararlanmayı hedefliyor.

Kurucu ortaklar, işletmenin verilere bağlı olarak potansiyel olarak diğer dikeylere genişleyebileceğini veya coğrafi olarak faaliyet alanını artırabileceğini söyledi. Topi'nin şu anda yaklaşık 35 çalışanı bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.