Twitter, platformuna podcast'leri entegre etmeye başlıyor

Son yıllarda podcast'lerin önlenmeyen yükselişi sonunda Twitter'ı da ele geçirdi. Şirket, yaptığı resmi açıklamada platformuna podcast'leri eklemeye başlayacağını açıkladı.
Twitter, platformuna podcast'leri entegre etmeye başlıyor

Son yıllarda podcast'lerin önlenmeyen yükselişi sonunda Twitter'ı da ele geçirdi. Şirket, yaptığı resmi açıklamada platformuna podcast'leri eklemeye başlayacağını açıkladı. Şirket bundan böyle, podcast'leri içeren Twitter Spaces'in bir test sürümünü başlatıyor ve ilgi alanlarınıza göre çalma listeleri aracılığıyla tüm içerikleri dinlemenize izin veriyor. 

Yeniden tasarlanan Spaces sekmesi, RSS'den alınan podcast bölümlerini, Twitter'ın sosyal ses etkinlikleri ve kayıtları ile birleştiren konuya dayalı çalma listelerini Stations adlı bir alana ekliyor. Stations, içeriği haber, müzik, spor ve daha fazlası gibi farklı konulara göre gruplandırıyor; kullanıcılar için kişiselleştirilmiş merkezler sunuyor. Görünen öneriler, takip edilen temalara ve kişilere dayalı olarak değişebiliyor. Bununla birlikte Twitter kullanıcıları, kendileriyle en alakalı konuları tartışan daha kişiselleştirilmiş canlı ve kayıtlı Spaces seçimine de kolayca erişebiliyorlar.

Twitter'ın araştırmasına göre ABD'de Twitter kullanan kişilerin yüzde 45'i aylık podcast dinliyor. Şirket, bunu baz alarak insanların daha fazla duymak istedikleri konuları kolayca bulmalarına ve dinlemelerine yardımcı olmak için otomatik olarak podcast'ler önereceğini açıklıyor. 

Öneriler, takiplere dayalı olacak ve dünyanın dört bir yanından en popüler podcast'leri de içerecek. Podcast'lerle karşılaştığınızda, içeriğin ilginizi çekip çekmediğini Twitter'a bildirmek için bir podcast'i beğenip beğenmeme şansına da sahip olacaksınız. 

Bugünden itibaren, podcast'lerin eklenmesi de dahil olmak üzere yeniden tasarlanan Spaces sekmesi, iOS ve Android'de İngilizce konuşan bir grup global izleyici tarafından görülebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.