Emlak odaklı online pazar yeri Zumper, 30 milyon dolar yatırım aldı

Zumper tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 30 milyon dolar yeni yatırım aldı. Zumper'ın 30 milyon dolarlık yatırımı, Kleiner Perkins liderliğinde gerçekleşti.
Emlak odaklı online pazar yeri Zumper, 30 milyon dolar yatırım aldı

Odağına emlak sektörünü alan bir pazar yeri olarak karşımıza çıkan Zumper, 2020 yılının Mart ayında D serisi yatırım turu kapsamında 60 milyon dolar yatırım almıştı. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Zumper, yine D serisi yatırım turu kapsamında yeni bir yatırım daha aldı.  

Zumper tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 30 milyon dolar yeni yatırım aldı. Zumper'ın 30 milyon dolarlık yatırımı, Kleiner Perkins liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Kleiner Perkins haricinde ise Goodwater Capital, Headline, Dawn Capital ve Blackstone Group da katıldı.

Zumper'ın paylaştığı bilgilere göre söz konusu yatırım 2021 yılının son aylarında tamamlandı. Alınan 30 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Zumper girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 180 milyon dolara ulaştı.

2012 yılında Anthemos Georgiades, Leah Jones, Russell Middleton ve Taylor Glass-Moore tarafından San Francisco'da kurulan Zumper, odağına emlak sektörünü alan online bir pazar yeri olarak hizmet veriyor. Hem uzun hem de kısa süreli kiralamalar yapılmasını sağlayan Zumper'ın asıl odağı ise uzun süreli kiralamalar. 

Alınan yeni yatırım ile birlikte bu durumu değiştirmek isteyen Zumper, aldığı yatırımı kısa süreli kiralamalara odaklanan yeni bir özellik için karcayacak. Zumper, bu hamlesi ile birlikte Airbnb'ye rakip olacak gibi görünüyor. 70 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Zumper platformu içinde sadece geçtiğimiz yıl 1 milyonu aşkın listeleme gerçekleştiğini de ekleyelim.

Zumper CEO'su ve kurucu ortağı Anthemos Georgiades tarafından aktarılan bilgilere göre platformun kullanıcılarının büyük bir kısmı daha fazla kısa süreli kiralama seçeneği istiyor. Bu nedenle kısa süreli kiralama alanına odaklanacak olan Zumper'ın başarılı olup olmayacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.