Çocuklar için yetenek bazlı oyunlar geliştiren njoyKidz, 5 milyon dolar değerleme üzerinden 525 bin dolar yatırım aldı

njoyKidz, ilk yatırımını aldığını duyurdu. njoyKidz tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 5 milyon dolar değerleme üzerinden 525 bin dolar yatırım aldı.
Çocuklar için yetenek bazlı oyunlar geliştiren njoyKidz, 5 milyon dolar değerleme üzerinden 525 bin dolar yatırım aldı

Çocuklar için yetenek bazlı oyunlar geliştiren ve ebeveynlerin çocuklarının gelişimlerini düzenli olarak takip etmesine  olanak tanıyan bir girişim olarak karşımıza çıkan njoyKidz, ilk yatırımını aldığını duyurdu. njoyKidz tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 525 bin dolar yatırım aldı.

Edindiğimiz bilgilere göre njoyKidz'un 525 bin dolarlık yatırım turu, 5 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşti. WePlay Ventures liderliğinde gerçekleşen 525 bin dolarlık yatırım turuna, DOMiNO Ventures, Anibera, Angel Effect, Aegean Ventures ve Mustafa Serdar Arıkan da katıldı.

2-9 yaş arasındaki çocuklar için bilişsel yetenek geliştirme odaklı reklamsız, güvenli, eğlenceli ve eğitici mobil oyunlar geliştiren njoyKidz, 2021 yılının Ekim ayında Utku Bozkurt tarafından kuruldu. njoyKidz; hafıza, yaratıcılık, problem çözme, sosyalleşme ve dikkat gibi 5 ana yetenek ve 18 alt yetenek kategorisini baz alarak oyunlarını geliştiriyor.

Çocukların gelişimini de ebeveynler ile detaylı bir şekilde paylaşan girişim, çocuklarının hangi ana ve alt yetenek kategorilerinde ne kadar gelişme kat ettiklerini ve njoyKidz oyunlarında ne kadar vakit geçirdiklerini ebeveynlere aktarıyor.

njoyKidz tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, girişimin animasyon ve çizgi film karakterlerinin oyunlarını geliştirmesi için kullanılacak. njoyKidz'in önümüzdeki 1 yıl içinde 75 oyun geliştirmeyi hedeflediğini de ekleyelim.

njoyKidz kurucusu Utku Bozkurt tarafından aktarılan bilgilere göre şirketin gelecek planı ise Netflix, BluTV, Amazon Prime Video, Disney+ ve Nintendo gibi platformlarla iş birliği modelleri geliştirerek dünyanın her yerindeki çocuklara ve ailelere ulaşabilmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.