Artırılmış gerçeklik gözlükleri geliştiren Nreal, 15 milyon dolar yatırım aldı

Nreal'ın 15 milyon dolarlık yatırımı, Güney Kore merkezli güneş gözlüğü markası Gentle Monster'ın çatı şirketi olan IICOMBINED firmasından geldi.
Artırılmış gerçeklik gözlükleri geliştiren Nreal, 15 milyon dolar yatırım aldı

Artırılmış gerçeklik gözlükleri geliştiren Çin merkezli bir girişim olarak karşımıza çıkan Nreal'ın C+ serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Nreal, aradan geçen 5 ayın ardından yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu.

Nreal tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 15 milyon dolar yatırım aldı. Nreal'ın 15 milyon dolarlık yatırımı ise Güney Kore merkezli güneş gözlüğü markası Gentle Monster'ın çatı şirketi olan IICOMBINED firmasından geldi. Alınan 15 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Nreal girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 245 milyon doları aştı. 

Nreal'ın paylaştığı bilgilere göre alınan yatırım, şirketin başta ABD olmak üzere global büyümesini hızlandırmak için kullanılacak. Hatırlatmak gerekirse Gentle Monster markası geçtiğimiz dönemlerde Huawei ile birlikte bir güneş gözlüğü geliştirmişti.

Gerçekleşen yatırımın ardından Nreal ve Gentle Monster'ın artırılmış gerçeklik destekli bir güneş gözlüğü modeli geliştirmeleri de sürpriz olmayacaktır.

Nreal'ın yatırımcıları arasında IICOMBINED'ın yanı sıra Alibaba, Angel Plus China, NIO Capital, YF Capital, CICC, Kuaishou Technology, Everbright, China Growth Capital | CGC, Hongtai Capital Holdings ve Shunwei Capital gibi önemli firmalar da yer alıyor. 

2017 yılında Bing Xiao ve Chi Xu tarafından Çin'de kurulan Nreal, artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip gözlükler geliştiriyor. Nreal'ın şu an için Light ve Air olmak üzere iki farklı modeli bulunuyor. Nreal Air isimli artırılmış gerçeklik gözlüğü şu an için sadece Çin'de satışa sunulmuş durumda. Nreal Air'ın ilerleyen dönemlerde ise ABD, Birleşik Krallık, Japonya, Güney Kore, İspanya ve Almanya'da da satışa sunulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.