Inspakt, Heaventures’tan tohum öncesi turda 150 bin dolar yatırım aldı

Heaventures, dijital döküman üretimi ve biyometrik imza temelli dijital güven inşa platformu Inspakt'a tohum öncesi turda 150 bin dolar yatırım yaptı.
Inspakt, Heaventures’tan tohum öncesi turda 150 bin dolar yatırım aldı

Nurettin Şendoğan, Utkan Şanda, Dr. Aylin Şahin ve Erdem Yurdanur tarafından kurulan yerli Yatırım Sermayesi Girişimi Heaventures, dijital döküman üretimi ve biyometrik imza temelli dijital güven inşa platformu Inspakt'a tohum öncesi turda 150 bin dolar yatırım yaptı. Ekim 2020’de Anıl Topal ile Kağan Alper Cin tarafından kurulan ve Veysel Aral, Bahadır Emre Omacan, Tolga Bakkaloğlu'nun destekleriyle hayata geçirilen Inspakt bu yeni yatırım ile Heaventures'ın portföy şirketleri arasına katıldı.

Inspakt özellikle sigorta, otomotiv, gayrimenkul, lojistik ve telekomünikasyon gibi sektörlerde yoğun kullanılan, sözleşme, form, tutanak gibi belgelerin hazırlanma, onaylanma ve imzalanma sürecini güvenli bir şekilde dijital ortamda yönetmek üzere teknolojiler geliştiriyor. Platform, tüm stratejisini özellikle sahada bilgi, belge, form gibi içerik üreten kişilerin veya şirketlerin sürecini dijitalleştirmeye ve sonrasında bu dijitalleşmeyi kayda dayalı karşılıklı güvenin takip etmesi üzerine kuruyor.

Inspakt’ta hem mobil uygulamalar hem de Remote DOC ile uygulamaya ihtiyaç duyulmadan doküman oluşturulabiliyor. Ayrıca one-way ve two-way olarak iki farklı doküman yapısı kullanılıyor. Özellikle araç kiralama gibi giriş-çıkış işlemi olan sektörlerde iş konusu varlığın durumunu doğru şekilde takip edebilmek için two-way dokümanlarda otomatik karşılaştırma özelliği ile kullanıcıların hem kendileri hem de karşı taraf için güvenli süreç oluşturmaları sağlanıyor. Bu şekilde oluşan dokümanlar da eğer istenirse dijital biyometrik imza ile akıllı cihazlar üzerinden imzalatılarak baştan sona kesintisiz bir süreç sunuluyor.

Inspakt sürdürülebilirlik odaklı olsa da kullanıcılarına birçok farklı hizmet de sunmakta. Kağıt israfı ve yazı yazma mecburiyeti dışında kullanıcıları büyük bir baskı, kargo ve depolama maliyetinden de kurtarıyor. Ayrıca sistem tamamen no-code olarak oluşturulan şablon altyapısı ile çalışıyor. İçeriği dijitalleştirme noktasında da inspection tool’undan konum servisine, çizim tool’undan ek dosya ekleme özelliğine kadar 18’den fazla komponent ve dijital biyometrik imza ile müşterilere; içeriğin dijitalleşmesinden güvenin tamamen dijital oluşturulmasına kadarki süreçte tam bir güven deneyimi sunuyor. Platforma önümüzdeki dönemde mobil form altyapısı da eklenecek.

İngilizce olarak geliştirilen sistem Türkçe’yi de destekliyor. Kısa bir süre sonra İspanyolca da dahil edilecek. Şirketin yakın zamanda Avrupa açılımı için hazırlıklara başladığı da belirtildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.