Hastalıkları teşhis etmeye odaklanan Digital Diagnostics 75 milyon dolar yatırım aldı

2010 yılında kurulan şirket, şeker hastalarında görülen göz rahatsızlığı olarak tanımlanan diyabetik retinopati hastalığını teşhis etmek için çalışıyor.
Hastalıkları teşhis etmeye odaklanan Digital Diagnostics 75 milyon dolar yatırım aldı

Hastalıkları teşhis etmeye odaklanan Digital Diagnostics 75 milyon dolar yatırım aldı. 75 milyon dolarlık yatırım turu, KKR liderliğinde gerçekleşti. Diğer katılımcılar arasında Cedar Pine, Kinderhook, 8VC, Optum Ventures, OSF Ventures, Gundersen Health System, Edward-Elmhurst Health Venture Capital ve Iowa Üniversitesi vardı. Şirketin toplam yatırım miktarı ise 130 milyon doların üzerine çıktı. 

2010 yılında kurulan şirket, şeker hastalarında görülen göz rahatsızlığı olarak tanımlanan diyabetik retinopati hastalığını teşhis etmek için çalışıyor. Bunun için 2018'de FDA'dan onay aldığı yapay zeka sistemi  IDx-DR'i geliştirdi. ABD merkezli şirket, dermatolojik hastalıklar üzerine çalışan 3Derm Systems'ı satın aldığını duyurdu. 

Diyabet yönetimi, dijital sağlık ve sağlık teknolojisi içinde oldukça popüler bir alan. Çünkü 2019 yılında 28,7 milyon kişiye diyabet teşhisi konulduğu tahmin ediliyordu. Uluslararası Diyabet Federasyonu’na göre bu sayı 2045'e kadar yüzde 48 artarak 629 milyona ulaşacak. Bu yüzden bu alana yapılan yatırımlar her geçen gün artıyor. 

Geçen Şubat ayında diyabet konusuna odaklanan Glooko, AI tabanlı diyabet bakım araç üreticisi xbird'ü satın aldığını duyurdu. Glooko tarafında satın alımla ilgili herhangi bir detay açıklanmadı. xbird'ün CEO'su ve kurucu ortağı Sebastian Sujka, "Amacımız, şeker hastalığıyla yaşayanlar için dijital sağlık çözümleri tasarlamaya devam etmek ve mümkün olduğunca bu hizmeti çok sayıda hasta için erişilebilir kılmak" diyerek satın almanın önemine dikkat çekiyor.

2015 yılında Berlin'de kurulan şirket, Jonas Harder, Matteo Carli, Sebastian Sujka ve Silvan Türkcan tarafından faaliyete geçirildi. xbird, sensör ve giyilebilir cihazlar tasarlıyor. Bu araçlar, hastaların kan şekerini kontrol ediyor. Bu noktada önemli bir noktada konumlanıyor. Çünkü kan şekeri kontrolü şeker hastalığının seyri açısından büyük önem taşıyor.

Hastalıkları teşhis etmek için yapay zeka teknolojisinin kullanımı ve bu girişimlere yapılan yatırımlar da dikkat çekmeye başladı. Dün dijital sağlık girişimi Ubie 26,2 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Ubie, yapay zeka teknolojisini kullanarak hastalıkları semptomlar üzerinden teşhis ediyor. Şirket, hastalığı doğru teşhis etmek ve hastalıkla ilgili daha ayrıntılı bir sonuç ortaya koymak için kullanıcıyı 20 soruluk bir teste tabii tutuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.