Fransa hükümeti elektrikli bisiklet almak isteyenlere 4 bin euro'ya kadar hibe vereceğini açıkladı

Hükümetin hedefi, 2024 yılına kadar ülke nüfusunun yüzde 9'unun günlük ulaşım için bisiklet kullanmasını teşvik etmek. Ayrıca Paris'in tamamen bisiklete binilebilir bir hale getirmek için 250 milyon Euro yatırım yapılacağı açıklandı.
Fransa hükümeti elektrikli bisiklet almak isteyenlere 4 bin euro'ya kadar hibe vereceğini açıkladı

The Times'ta çıkan habere göre Fransa'da yaşayan düşük gelirli insanların e-bisikletli ulaşıma geçişlerini finansal olarak da desteklemeye başladı. Fransa hükümeti elektrikli bisiklet almak isteyenlere 4 bin euro'ya kadar hibe vereceğini açıkladı. Hükümetin hedefi, 2024 yılına kadar ülke nüfusunun yüzde 9'unun günlük ulaşım için bisiklet kullanmasını teşvik etmek. Ayrıca Paris'in tamamen bisiklete binilebilir bir hale getirmek için 250 milyon Euro yatırım yapılacağı açıklandı. Teşvik ve yatırımların sadece son kullanıcı özelinde olmayacağı belirtildi.

Bu haberin ABD Senatosu, kapsamlı iklim, vergi ve sağlık düzenlemelerini içeren Başkan Joe Biden'ın büyük önem verdiği yasa tasarısını onaylamasından sonra gelmesi dikkat çekti.

Fransa, bisiklet kullanımı konusunda diğer Almanya, Hollanda ve Danimarka gibi ülkelerin gerisinde kalıyor. Avrupa Bisiklet Sanayii Konfederasyonu (Conebi) verilerine göre ise Avrupa'da elektrikli bisiklet satışları 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 34 arttı.

Bir taraftan bunda dünya genelindeki karantina uygulamalarının sonlanmasıyla birçok kişi toplu taşıma kullanmak yerine e-bisikleti tercih etmesi etkili oldu. Ülkeler bu alanda yaptıkları teşviklerle gündeme geldi. Çünkü e-bisikletler, sürdürülebilir ulaşım odağında hava kirliliği, sera gazı emisyonları ve trafik gibi sorunlara çözüm olacak en büyük seçenek olarak görülüyor.

Hatta Washington Eyaleti Ulaştırma Bakanlığı, üç yıl içinde 32 km'lik yeni korumalı bisiklet yolları inşa etmeyi hedefliyor. Berlin'de de bu yıl bisiklet şeritlerinde ek 25 km daha kurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.