Tesla'nın Full-Self Driving yazılımının fiyatı zamlanarak 15 bin dolar oldu

Tesla CEO'su Elon Musk tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamalara göre Full-Self Driving yazılımının fiyatı zamlanarak 15 bin dolar oldu.
Tesla'nın Full-Self Driving yazılımının fiyatı zamlanarak 15 bin dolar oldu

Tesla modelleri için Steam desteği geleceğini geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Elektrikli araba ve otonom sürüş konularında akla ilk gelen marka olarak karşımıza çıkan Tesla, otonom sürüş yazılımının Full-Self Driving (FSD) fiyatını artırıyor.

Hatırlatmak gerekirse Tesla araçları içinde yer alan Full-Self Driving yani otonom sürüş yazılımı, ayrı bir paket olarak kullanıcılara satılıyor. Tesla CEO'su Elon Musk tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamalara göre Full-Self Driving yazılımının fiyatı zamlanarak 15 bin dolar oldu.

Full-Self Driving yazılımı yapılan açıklamaya kadar 12 bin dolarlık fiyat etiketi ile birlikte satılıyordu. Kısacası Tesla otonom sürüş yazılımı için 3 bin dolarlık bir zam uyguladı. Gerçekleşen fiyat artışının 5 Eylül itibarıyla geçerli olacağını da ekleyelim.

5 Eylül tarihine kadar yapılacak olan siparişler 12 bin dolarlık fiyat etiketinden işlem görmeye devam edecek. Full-Self Driving yani otonom sürüş yazılımının aylık abonelik ücretine sahip olduğunu da belirtelim. Full-Self Driving yazılımının aylık abonelik ücreti ise 199 dolar.

Şu an için aylık abonelik ücretine zam gelip gelmediği konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Full-Self Driving yazılımının fiyatının kısa bir süreç içinde hızlı bir şekilde arttığını da paylaşalım. İlk etapta 2019 yılında 5 bin dolarlık fiyat etiketi ile satışa sunulan Full-Self Driving yazılımı, 2020 yılının ekim ayında zamlanarak 10 bin dolara çıkmıştı. 

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında ise 2 bin dolar daha zamlanarak 12 bin dolara çıkan Full-Self Driving yazılımı, 1 yıllık sürecin ardından 3 bin dolar daha zamlanarak 15 bin dolar fiyat etiketine ulaştı. Kısacası Full-Self Driving yazılımının fiyatı 3 yıl içinde 5 bin dolardan 15 bin dolara çıktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.