Apple, yeni iPad ve Mac modellerini Ekim ayında tanıtabilir

Eylül ayında düzenleyeceği etkinlikte iPhone 14 ailesini tanıtacak olan Apple'ın Ekim ayında düzenleyeceği etkinlikle birlikte ise yeni Mac ve iPad modellerini tanıtması bekleniyor.
Apple, yeni iPad ve Mac modellerini Ekim ayında tanıtabilir

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple'ın iPhone 14 ailesini ve diğer yeni modellerini 7 Eylül Çarşamba günü tanıtabileceğini geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık.

Apple'ın Eylül ayında düzenleyeceği etkinliğin tarihi henüz net olarak açıklanmasa da, bir sonraki etkinliğinde neler tanıtabileceği ile ilgili ilk sızıntılar karşımıza çıkmaya başladı. Yine Bloomberg‘ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, bir sonraki etkinliğini önümüzdeki Ekim ayında gerçekleştirecek. 

Eylül ayındaki etkinlikte iPhone 14 ailesini tanıtacak olan Apple'ın Ekim ayında düzenleyeceği etkinlikle birlikte ise yeni Mac ve iPad modellerini tanıtması bekleniyor. Etkinlikte karşımıza çıkması beklenen en önemli modellerden biri ise gücünü M2 işlemcisinden alan iPad Pro modeli olacak.

LCD panele sahip olan 11 inçlik ve miniLED panele sahip olan 12,9 inçlik iki farklı model ile tanıtılacak olan yeni iPad Pro modellerinin MagSafe bağlantı teknolojisine sahip olmaları da bekleniyor. Yeni iPad Pro'nun yanı sıra 10. nesil iPad modelini de Ekim ayında düzenleyeceği etkinlikte tanıtacak olan Apple, 10. nesil iPad modelinde Type-C bağlantı noktasını kullanacak.

10. nesil iPad modelinin de Type-C kullanılması ile birlikte iPad ailesindeki tüm modeller Type-C'e geçiş yapmış olacak. Uygun fiyatlı bir seçenek olması beklenen 10. nesil iPad modelinin 10,5 veya 10.9 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olması bekleniyor.

Gurman'a göre M2 işlemcisini kullanan yeni Mac modelleri de Ekim ayında tanıtılacak. Tanıtılabilecek modeller arasında ise yeni Mac Pro, Mac mini, 14 inçlik MacBook Pro ve 16 inçlik MacBook Pro modelleri yer alıyor. Son olarak iPadOS 16 ve macOS Ventura işletim sistemlerinin ne zaman kullanıma sunulacağının Ekim ayında düzenlenecek olan etkinlikte açıklanabileceğini de paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.