YouTube Shorts, indirilen içeriklere filigran ekliyor

Bu yeni özellikle birlikte kullanıcılar, YouTube Shorts videolarını YouTube filigranı olmadan başka platformlara ekleyemeyecek.
YouTube Shorts, indirilen içeriklere filigran ekliyor

TikTok Hikayeleri, Facebook ve Instagram gibi platformlarda paylaşma özelliğine kavuşurken, YouTube Shorts, indirilen içeriklerine filigran ekleyerek TikTok'un izinden gidiyor. TikTok'un klonu olan YouTube Shorts'un Youtuber'ların kısa formatta içerik üretmesi için tasarlandığını hatırlatalım. 

Bu yeni özellikle birlikte kullanıcılar, YouTube Shorts videolarını YouTube filigranı olmadan başka platformlara ekleyemeyecek. Şimdiye kadar TikTok videolarında gördüğümüz filigran ekleme yaklaşımı artık YouTube'da da kendini gösteriyor. 

Filigran ekleme özelliği bu hafta bir YouTube topluluk yöneticisinin destek sayfasındaki paylaşımı ile netleşti. İçerik yönetici paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Eğer başka platformlarda paylaşmak için YouTube Studio'dan ürettiğiniz Shorts içeriklerini indiren bir içerik üreticisiyseniz, indirilen içeriğinize eklenen bir filigran göreceksiniz. 

Shorts'lara filigran ekledik ki; izleyicileriniz başka platformlarda paylaştığınız içeriğin, YouTube Shorts'ta bulunabileceğini görebilsin. 

Topluluk yöneticisinin aktardıklarına göre özellik, önümüzdeki haftalarda YouTube'un masa üstü sürümünde yayına alınacak. Önümüzdeki aylarda ise özelliği mobil sürümde görmeye başlayacağız. 

Tüm sosyal ağların TikTok ile rekabeti tüm hızıyla devam ediyor. Yakın zamanda Meta, içerik üreticileri için Instagram ve Facebook'ta 6 yeni özellik yayına aldı. Markaların ve içerik üreticilerinin, bu rekabette nasıl konumlanması gerektiğini merak ediyorsanız, karşılaştırmalı verilerle hazırladığımız Tiktok, Reels ve YouTube Shorts Rehberi yazımızı inceleyebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.