TAZI.AI 4.6 milyon dolar tohum yatırımı aldı

Zehra Çataltepe tarafından kurulan AML (Automated Machine Learning) Platformu TAZI AI, 4.6 milyon dolar tohum yatırımı aldı.
TAZI.AI 4.6 milyon dolar tohum yatırımı aldı

Zehra Çataltepe tarafından kurulan Makine Öğrenimi (Machine Learning) Platformu TAZI AI, 4.6 milyon dolar tohum yatırımı aldı. B2B yazılım alanına odaklanan Illuminate Ventures'un liderliği üstlendiği yatırım turuna Diffusion Capital Partners, Foothill Ventures, Handshake Ventures ve melek yatırımcılar katıldı. 

Şirket yatırımla birlikte SaaS ML Platformunda geliştirdiği sigorta, sağlık ve ilaç endüstrilerine yönelik Makine Öğrenimi çözümlerini kullanıcılara açtı. Şirket, kullanıcıların ML modelleri üretebileceğini ve bu modellerden işletmelerine yönelik sonuçlar elde edebileceğini dile getiriyor. 

Girişimin kurucu ortağı ve CEO'su Zehra Çataltepe yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Yatırım ekibimiz genişletmekte ve işletmelerden oluşan müşteri tabanımızı büyütmekte bize yardımcı olacak. Amacım, Makine Öğrenimini herkes için erişilebilir kılmak, yakında annem bile bu teknolojiyi kullanabilecek olmalı. 

2019 yılında Endeavor ScaleUp Hızlandırma Programı’nın ikinci dönemine seçilen girişimler arasında yer alan TAZI,  2018 yılında ise Hello Tomorrow Türkiye Finalleri'nde sahne almıştı

 
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.