İçerik üreticileri için Instagram ve Facebook'taki 6 yeni özellik

Instagram Reels'e gelen Sen de ekle çıkartması, Daha fazla içerik üreticiye sunulan Stars özelliği, çapraz paylaşım, otomatik olarak üretilen Facebook Reels'leri, Facebook Reels'ler için remiks özelliği ve daha fazlası...
İçerik üreticileri için Instagram ve Facebook'taki 6 yeni özellik

Meta içerik üreticileri için Instagram ve Facebook'ta 6 yeni özellik yayınladı. Sen de ekle çıkartması Reels içeriklerine eklenirken, Stars programı daha fazla içerik üreticiye açılacak. Ayrıca Instagram Reels içeriklerinin Facebook'ta paylaşılması için getirilen yeni çapraz paylaşım özelliği de dikkat çekiyor. Facebook Hikayeleri'ni Reels'e dönüştüren otomatik Reels üretme özelliğini duyuran şirket, Facebook Reels için Remiz özelliğini de yayına aldı. Bunlara ek olarak şirket, Facebook Reels istatistiklerini içerik üreticilere açılacağını açıkladı. Tüm bu özelliklerin detaylarına birlikte bakalım. 

Sen de ekle çıkartması Reels'e geliyor

Özellikler kapsamında içerik üreticiler, "Sen de ekle" çıkartmasını Reels içeriklerine ekleyebilecek. Hatırlarsanız şirket, "Sen de ekle" çıkartmasını 2021'in Kasım ayında tüm kullanıcılara açtığını duyurdu

Şimdiye kadar Hikayelerde kullanılan "Sen de ekle", Hikayelere görülmenin ötesinde etkileşim kazandırırken, aynı zamanda Instagram'daki hikaye paylaşımını da artırmış oluyor. Görünen o ki; söz konusu çıkartmanın aynı etkiyi Reels'te de yaratması bekleniyor. 

Stars özelliği daha fazla içerik üreticiye sunuluyor

Meta bu 6 özellik kapsamında Stars programının Instagram'a geldiğini de duyurdu. 2021'in aralık ayında açtığı Stars mağazası ile uygulama marketlerine komisyon ödemekten kaçınan şirket, Stars projesi ile içerik üreticilerin adeta Patreon'daki gibi desteklenmesini sağlıyor. Kısacası Stars (Yıldızlar), YouTube'da ve Instagram'da gördüğümüz rozetler benzeri bir sistem ile hayranların maddi olarak içerik üreticileri desteklemesine yarıyor. 

Meta daha önce özelliği belli başlı Facebook Reels içerik üreticileri için açmıştı. Şirket, şimdi tüm içerik üreticilerine açmaya başladı. Şirket ayrıca Stars'a başlamak ve içerik üreticilerin Stars gelirlerini takip edebilmesi için yeni mobil seçenekler sunuyor.

Instagram Reels ve Facebook için çapraz paylaşım özelliği 

Meta aynı zamanda Instagram'a yüklediğiniz Reels'leri Facebook'ta da paylaşmanızı sağlayan çapraz paylaşım özelliğini duyurdu. Böylece içerik üreticiler Facebook ve Instagram tarafından sunulan gelir programlarından aynı anda faydalanabilecek. Yine de bu yeni özellik, Facebook'ta paylaşılan içeriği artırmak için önemli bir adım olabilir. Özellikle Z jenerasyonun neredeyse hiç adım atmadığı Facebook, Reels içerikleriyle genç hedef kitlenin ilgisini çekmeyi planlıyor. 

Otomatik olarak üretilen Facebook Reels'leri 

Şirket, bu yeni 6 özellik kapsamında otomatik olarak üretilen Facebook Reels'lerini de yayına aldığını duyurdu. Daha önce paylaştığını Facebook Hikayeleri'ni Reels'e dönüştüren özellik, Facebook'ta içerik üretimini kolaylaştırmak için yayına alınmış olabilir. TikTok ile kıyasıyla mücadele eden Meta, Facebook'u yeni içerik trendlerinin bir parçası haline getirmeye çalışıyor.

Facebook Reels istatistikleri

Meta, içerik üreticilerin özel iç görüler barındıran Creator Studio'da Facebook Reels istatistiklerine de yer vermeye başlayacağını duyurdu. Böylece içerik üreticiler Facebook Reels'lerin performansını ölçümleyebilecek. Yeni özellik kapsamında içerik üreticiler, görüntüleme, oynatma ve etkileşim verilerine erişebilecek. Bu da daha yüksek izlenme sayılarına sahip Facebook Reels üretimini tetikleyebilir. 

Facebook için Reels Remix özelliği

TikTok'un en sevilen özelliklerinden biri olan Remix ise kendini Facebook Reels'lerde göstermeye başlayacak. Özellik kapsamında içerik üreticiler, orijinal içeriğin ardından remix'i gösterme seçeneğine de sahip olacak. 

Son yıllarda Meta uygulama ailesinin göz bebeği haline gelen Reels, aynı zamanda şirket için önemli bir gelir kapısı. Reels reklamları üzerinden yıllık 1 milyar dolardan fazla gelir elde eden şirket, kullanıcıların Reels'e olan ilgisinin de sürekli arttığını belirtiyor. Örneğin son çeyrekte kullanıcıların Reels izleyerek geçridiği zaman yüzde 30 artış gösterdi. 

Ayrıca Facebook'un yayınladığı bu özellikler, TikTok'un karşısında güçlenmek için platforma daha fazla gencin ilgisini çekmeyi hedefliyor olabilir. Zira PwC araştırmasına göre, ABD'deki 13 -17 yaşları arasındaki gençlerin yüzde 67'si TikTok kullanırken yalnızca yüzde 32'si Facebook kullanıyor. Üstelik 2014 ve 2015 yıllarında ABD'deki gençlerin yüzde 71'i Facebook kullanıyordu. Bu genç kullanıcı kitlesinin neredeyse yarı yarıya azaldığını gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.