Çin'in önde gelen otomobil üreticisi SAIC Group'un robotaksi girişimi SAIC Mobility Robotaxi, 148 milyon dolar yatırım aldı

Fon, otonom araç şirketi Momenta ile ortaklaşa işleteceği robotaksi hizmetini ölçeklendirmek için kullanılacak. Bu yatırım, iki şirketin Şanghay ve Suzhou şehirlerinde test sürüşlerine başlamasından 8 ay sonra geldi.
Çin'in önde gelen otomobil üreticisi SAIC Group'un robotaksi girişimi SAIC Mobility Robotaxi, 148 milyon dolar yatırım aldı

Çin'in önde gelen otomobil üreticisi SAIC Group'un robotaksi girişimi SAIC Mobility Robotaxi 148 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi 1 milyar doların üzerine çıktı. Yatırıma SAIG Group liderlik etti. Çin Hükümeti'nin de dahil olduğu148 milyon dolarlık yatırımın diğer katılımcıları arasında Momenta, Gaoheng Management Consulting yer aldı.

Fon, otonom araç şirketi Momenta ile ortaklaşa işleteceği robotaksi hizmetini ölçeklendirmek için kullanılacak. Bu yatırım, iki şirketin Şanghay ve Suzhou şehirlerinde test sürüşüne başlamasından 8 ay sonra geldi.

Çin'de otonom taksi rekabeti hız kesmeden devam ediyor. Geçen Nisan ayında otonom araç üreticisi Pony.ai, Çin'deki ilk sürücüsüz taksi işletme lisansını aldığını duyurdu. Çin merkezli şirket, Pony.ai, Çinli internet şirketi Baidu ile Guangcou şehrinde 100 sürücüsüz taksiyi hizmete sunacağını açıkladı. Mayıs ayı başından itibaren robotaxi yani otonom taksi, Nanşa ilçesinde 800 kilometrekarelik alanda hizmet vereceği söylendi. Araç üreticisi Toyota tarafından desteklenen Pony.ai, robotaxi hizmetinin gelecek yıl Çin'in iki büyük şehri Pekin ve Şangay'da verileceğini açıkladı.

Dün de Motional ve Lyft'in elektrikli robotaksi hizmeti ilk kez Las Vegas'ta test edilmeye başlandığı haberi gündeme geldi. Motional ve Lyft'in elektrikli robotaksi hizmeti  ilk kez Las Vegas'ta test edilmeye başlandı. Gelecek yılki lansmandan önce araçların tamamen sürücüsüz hale getirmek için gerekli izinlerin alınacağı söylendi.

Robotaksileri kullanıcıları bir dizi yeni özelliğe erişebilecek. Örneğin kullanıcılar aracın kapısını  Lyft uygulamasıyla uygulamasıyla açacak. Ayrıca Lyft AV uygulamasıyla sürüşü başlatacak. Bir taraftan Motional, robotaksi işi için Las Vegas'ı üs olarak kullanan tek şirket değil. Amazon da Zoox aracılığıyla otonom araçlarını Las Vegas'ta da test ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.