Unity, AppLovin'in 20 milyar dolarlık satın alma teklifini reddetti

Unity tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, AppLovin şirketinin 20 milyar dolarlık satın alma teklifini reddetti. Yoluna ironSource ile devam etme kararı alan Unity'nin yılın 4. çeyreğinde şirket ile birleşmesi bekleniyor.
Unity, AppLovin'in 20 milyar dolarlık satın alma teklifini reddetti

Günümüzün en önemli iki oyun motorundan biri olan Unity'nin mobil içerik üreticilerinin uygulamalarını ölçeklenebilir hale getirmelerini sağlayan ironSource platformu ile birleşme kararı aldığını geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık

Bu adımın ardından ise ironSource'un rakibi konumunda da bulunan AppLovin, Unity'i satın almak için 20 milyar dolarlık bir teklifte bulundu. AppLovin'in yaptığı teklifin geçerli olabilmesi için Unity'inin ironSource ile yaptığı birleşme anlaşmasını iptal etmesi gerekiyordu.

Kısacası ironSource ve AppLovin gibi iki büyük şirketin büyüme planları arasında kalan Unity, kararını verdiğini duyurdu. Unity tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, AppLovin şirketinin 20 milyar dolarlık satın alma teklifini reddetti. Yoluna ironSource ile devam etme kararı alan Unity'nin yılın 4. çeyreğinde şirket ile birleşmesi bekleniyor.

Unity'inin ironSource'un teklifini kabul etmesinin en büyük nedenlerinden biri ise birleşme sonrası kurulacak olan şirketlerin farklılıkları. AppLovin'in birleşme teklifinde Unity'nin kurulacak olan şirketin yüzde 55'ine ve yüzde 49 oy hakkına sahip olacağını hatırlatalım.

Diğer birleşme anlaşmasında ise ironSource, Unity'nin yüzde yüz sahip olduğu bir yan kuruluş olarak yönetilecek ve Unity anlaşma kapsamında en büyük hissedarları konumunda bulunan Silver Lake ve Sequoia'dan 1 milyar dolar yatırım da alacak.

Pazardaki en önemli iki oyun motorundan biri olan Unity'nin 2004 yılında David Helgason, Joachim Ante, Nicholas Francis ve Raymond Yang tarafından San Franciso'da kurulduğunu da hatırlatalım. Unity oyun motoru, hem konsol hem PC hem de mobil platformlar da yer alan pek çok oyunun geliştirilme sürecinde aktif olarak kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.