SaaS girişimleri odaklı dijital banka Arc, 20 milyon dolar yatırım aldı

Arc, A serisi Left Lane'nin liderliği üstlendiği yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. NFX, Y Combinator, Bain Capital Ventures, Clocktower Technology Ventures, Torch Capital ve Atalaya katılım gösterdi.
SaaS girişimleri odaklı dijital banka Arc, 20 milyon dolar yatırım aldı

Y Combinator destekli dijital banka Arc, SaaS girişimlerine destek vermeye odaklanıyor. Girişim, A serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Left Lane'nin liderliği üstlendiği yatırım turuna NFX, Y Combinator, Bain Capital Ventures, Clocktower Technology Ventures, Torch Capital ve Atalaya katılım gösterdi. Bununla birlikte Wayflyer, Plaid, Column, Chargebee, Vouch ve Jeeves'in kurucuları da yatırım turuna destek verdi. 

Girişim faaliyet alanı ve öne çıkan verileri

Don MuirNick Lombardo ve Raven Jiang tarafından 2021'in Ocak ayında kurulan girişim, 2022'nin Ocak ayında ise aldığı 150 milyon dolar borç finansmanı ve 11 milyon dolar tohum yatırımıyla gündeme gelmişti. Arc, Ocak ayından bu yana ekibini genişleterek 30 kişilik bir takım ile operasyonunu yürütüyor.

SaaS girişimlerine dijital bankacılık servisleri sunmanın yanında borç tahkimi de yapan girişim hızlı büyümesiyle dikkat çekiyor. Arc, 2021'in dördüncü çeyreği boyunca her ay yüzde 250 büyüme kaydetti. Stripe ile ortaklı kuran girişim, dijital bir banka olarak Fintechlerle ortaklık kullanmanın kendine değer kazandıracağının farkında. 

Ayrıca girişimin yeni ürünler ortaya koymaktan çekinmediğini belirtelim. 2022'nin Ocak ayında yayına alınan Arc Advance bunun en güzel örneği. Şirket, bu ürünü yayına aldıktan sonra platformuna 100'den fazla girişimi eklemeyi başardı. Arc'ın platformu üzerinden şu anda binden fazla şirkete hizmet verdiğini belirtmekte fayda var. Girişim Arc Advance kapsamında SaaS girişimlerinden 3 milyar dolarlık fon desteği talebi aldı. Arc, Önümüzdeki 12 ay için 500 milyon dolarlık fon ve mevduatı etkinleştirecek. 

Buna ek olarak  girişim haziran ayında Arc Treasury ürününü duyurdu. Bu hizmet kapsamında girişimler, çek kart sigortası ve FDIC sigortası gibi hizmetlere erişebilecek. 

Özellikle küresel olarak ekonomik sıkıntıların ve resesyonun baş gösterdiği son dönemde Arc gibi girişimlere odaklanan dijital bankaların, teknoloji gelişimine katkısı dikkat çekiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.