Online yemek teslimatı pazar büyüklüğünün, 2029 yılına kadar 320 milyar dolara ulaşacağı düşünülüyor

Yapılan araştırmalara göre online yemek teslimatı son 5 yılda yüzde 20 oranında artış gösterdi. Platformdan tüketiciye hizmet sunan şirketler, son yıllarda hizmet alanını genişletti ve milyarlarca dolar gelir elde etti.
Online yemek teslimatı pazar büyüklüğünün, 2029 yılına kadar 320 milyar dolara ulaşacağı düşünülüyor

Pandemi ile birlikte gerçekleşen dijital dönüşüm, beraberinde bazı alışkanlıklarımızın da değişmesine neden oldu. Bu kapsamda da bir süredir online yemek teslimat uygulamaları ve market uygulamaları yükselişte. Üstelik yapılan araştırmalar, birçok kişinin pandemiden sonra bile bu uygulamaları kullanmayı alışkanlık haline getirdiğini ortaya koyuyor.

Online yemek teslimatı, ülkemizde de uzun yıllardır mevcut olan bir yöntem. Bir mobil uygulama veya web sayfası kullanarak bir yemek servis sağlayıcısından yemek siparişi verme işlemi olarak adlandırdığımız bu hizmet, uygulamalar ve web sayfaları aracılığıyla kullanıcılara ulaşıyor; tüketicilere sayısız avantaj sunuyor. Kolay ve hızlı sipariş, daha az güçlük, daha az yanlış anlama ve yanlış iletişim, minimum insan etkileşimi ve çeşitli geri ödeme tekliflerini içeriyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.