Fuudy, 11 milyon dolar değerleme üzerinden 300 bin dolar yatırım aldı

Online yemek teslimatına odaklanan yerli girişim Fuudy, 11 milyon dolar değerleme ile Techmine'dan yatırım aldığını açıkladı.
Fuudy, 11 milyon dolar değerleme üzerinden 300 bin dolar yatırım aldı

Vakko Holding'in Fuudy’ye 10,1 milyon dolar değerleme üzerinden 3 milyon dolar yatırım yaptığını geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre online yemek teslimatına odaklanan yerli girişim Fuudy, yeni bir yatırım daha aldı.

Fuudy tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Techmine'dan 300 bin dolar yatırım aldı. 300 bin dolarlık yatırımın 11 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. Fuudy'nin bizimle paylaştığı bilgilere göre alınan 300 bin dolarlık yeni yatırım, büyük ölçüde teknoloji ve ürün geliştirme alanlarında kullanılacak.

İlk olarak 2020 yılının Eylül ayında karşımıza çıkan Fuudy, Techmine'dan gelen yeni yatırım ile birlikte iki yıl içindeki 3. yatırımını da almış oldu. Hatırlatmak gerekirse Fuudy, 2021 yılında 7,1 milyon dolar değerleme üzerinden 1,11 milyon dolar ve geçtiğimiz Ocak ayında ise 10,1 milyon dolar değerleme üzerinden 3 milyon dolar yatırım almıştı.

Alınan yeni yatırım ile birlikte Fuudy'nin değerlemesi de 7 ay içinde 10,1 milyon dolardan 11 milyon dolara çıkmış oldu. Yeme içme dünyasının tanınmış isimlerinden Cem Mirap ve e-ticaret sektörünün tecrübeli ismi İlker Baydar’ın güçlerini birleştirmesiyle ortaya çıkan Fuudy, online yemek siparişinde iyi yemek deneyimine odaklanıyor.

Yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Fuudy kurucu ortağı İlker Baydar, Techmine Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ile gerçekleşen iş birliğinin şirket için çok değerli olduğunu paylaştı. Teknoloji alanında Türkiye’nin en üst düzey sipariş uygulaması olma hedefiyle emin adımlarla ilerlediklerini ve pek çok konuda ilk olma gururunu yaşadıklarını belirten Baydar, Fuudy’nin sektörde bu özel yere sahip olmasında tüm iştiraklerinin kattığı değerin yerinin büyük olduğunu da belirtti.

Yemek siparişinin yanı sıra platformunda bulunan belirli markaların ürünlerini Fuudy Market aracılığı ile kullanıcıları ile de buluşturan girişim, "Ghost Kitchen" projesi ile birlikte şehrin değerli şeflerinin menülerini farklı lokasyonlarda sadece online sipariş odaklı kurulan mutfaklar aracılığıyla daha geniş bir kesimle buluşturmayı da hedefliyor. Dilerseniz Fuudy mobil uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.