Femtech pazar büyüklüğünün 2028 yılına kadar 10,1 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor

Femtech, kadın ihtiyaçları ve sorunlarının tespitine odaklanan alan dijital sağlık sektörünün en hızlı büyüyen kategorilerinden biri.
Femtech pazar büyüklüğünün 2028 yılına kadar 10,1 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor

2009 yılında Ida Tin adlı bir girişimci elinde tuttuğu termometre ve cep telefonuyla vücudunun sıcaklık derecesini bularak kaydetmeye çalışıyordu. Her ay kağıt ve kalemle çıkan sonuçları yazıyordu. Girişimci, kendi deneyiminden yola çıkarak kadınların doğurganlık günlerini dijital olarak takip etmesi için bir uygulama üzerine kafa yormaya başladı.

Bu fikir dört yıl sonra Almanya'da adet ve yumurtlama izleme uygulaması olan Clue olarak somutlaştı. Böylelikle ilk kez  FemTech (Female Technology) kavramı ortaya atıldı. Kadın ihtiyaçları ve sorunlarının tespitine odaklanan alan dijital sağlık sektörünün en hızlı büyüyen kategorilerinden biri. Öyle ki küresel olarak femtech pazar büyüklüğünün 2028 yılına kadar 10,1 milyar dolara ulaşması tahmin ediliyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.