Sağlık odaklı simülasyon platformu FundamentalVR, 20 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık odaklı simülasyon platformu FundamentalVR, EQT Life Sciences liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldı.
Sağlık odaklı simülasyon platformu FundamentalVR, 20 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık odaklı simülasyon platformu FundamentalVR, EQT Life Sciences liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Downing Ventures da katılım gösterdi. Bu yeni yatırım ile birlikte şirketin toplam yatırım miktarı 30 milyon dolara ulaştı. 

2012 yılında Londra'da kurulan girişim, kendini karma gerçeklik (XR), dermal algı (haptic) ve makine öğreniminin kesiştiği noktada çalışan derin bir IP şirketi olarak tanımlıyor. Girişimin SaaS platformu, sanal gerçekliği (VR) dermal algı (haptic) ile bir araya getiriyor. FundamentalVR'ın özellikle omurga cerrahisi ve ortopedik eklem ameliyatları için bir eğitim platformu olarak konumlandığını söylemek mümkün. Kalça ve diz protezi gibi incelik gerektiren işlemler için tercih edildiğini belirtelim. 

Aslında girişim, platform sunmanın ötesinde ticari anlaşmalar kapsamında belli iş ortakları ve kurumlara donanım da tedarik edebiliyor. Ancak genellikle şirketlerin kendi mevcut donanımını kullanmayı tercih ediyor. Platformun kullanılabildiği donanımlar arasında Oculus Quest ve HTC Vive gibi VR başlıkları, Holo Lens ve Magic Leap gibi MR ürünleri yer alıyor. FundamentalVR CEO Richard Vincent ise platformun Amazon'da satılan herhangi bir donanımı desteklemeye hazır olduğunu dile getiriyor. 

FundamentalVR'ın müşterileri arasında Novartis, Mayo Clinic, NYU Langone, UCLA, UCLH, Birleşik Krallık'ta bulunan Imperial College ve Almanya'daki eğitim araştırma hastane ağı Sana Kliniken yer alıyor. 

Girişimin rakipleri ise Medical RealitiesImmersiveTouch ve yakın zamanda 66 milyon dolarlık yatırım turunu kapatan OssoVR.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.