İlaç keşif ve geliştirme şirketi Insilico Medicine'ın yeni yatırım turuna Aramco'nun risk sermaye fonu Prosperity7 liderlik etti

Hong Kong merkezli şirket, yapay zeka yardımıyla ilaçların üretimini hızlandırıyor. İlaç araştırmalarını kolaylaştırıyor. Alex Zhavoronkov tarafından kurulan şirket Hong Kong dışında Şanghay ve New York gibi stratejik şehirlerde faaliyet gösteriyor.
İlaç keşif ve geliştirme şirketi Insilico Medicine'ın yeni yatırım turuna Aramco'nun risk sermaye fonu Prosperity7 liderlik etti

Suudi Arabistan'nın ulusal petrol ve doğalgaz şirketi Aramco'nun risk sermaye fonu Prosperity7, İlaç keşif ve geliştirme şirketi Insilico Medicine'ın yeni yatırım turuna liderlik etti. Şirket, 95 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımın diğer katılımcıları arasında BHR Partners, Warburg Pincus, B Capital Group, Qiming Venture Partners, Deerfield, Wilson Sonsini Goodrich & Rosati, BOLD Capital Partners ve Pavilion Capital yer aldı. Yeni yapılan yatırım, Haziran ayının sonunda gerçekleştirilen 35 milyon dolarlık D Serisi yatırım turunun ardından geldi. 

2014 yılında kurulan Insilico Medicine; biyoloji, kimya ve analitik alanlarında 3 farklı hizmet sunuyor. Hong Kong merkezli şirket, yapay zeka yardımıyla ilaçların üretimini hızlandırıyor. İlaç araştırmalarını kolaylaştırıyor. İlaç ve biyoteknoloji şirketleriyle çalışıyor. Alex Zhavoronkov tarafından kurulan şirket Hong Kong dışında Şanghay ve New York gibi stratejik şehirlerde faaliyet gösteriyor. Insilico Medicine, kanser, fibroz, bağışıklık, merkezi sinir sistemi hastalıkları ve yaşa bağlı hastalıklar üzerine çalışıyor. 

İlaç geliştirmek, disiplinlerarası yürüyen ve birbirine bağımlı birçok evrede çalışmaların yapıldığı, sonuca ulaşması yıllar alan bir süreç. Covid-19 pandemisinin ortaya çıkması yeni başlatılan ilaç araştırmalarını hızla koronavirüsün tedavisine yöneltti. Özellikle yapay zeka destekli ilaç keşfi yapan girişimler önem kazandı.

Ağustos 2021'de Kanadalı Deep Genomics, yapay zeka destekli RNA tedavisi için 180 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 2015 yılında Brendan Frey tarafından kurulan ve ilaç keşfinde yeni bir dönemi başlatan şirketler arasında yer alan şirkete CPP Investments, Fidelity Management & Research Company LLC, Alexandria Venture Investments, Amplitude Ventures, Khosla Ventures, Magnetic Ventures ve SoftBank Vision Fund 2 tarafından yatırım yapıldı. Şirketin toplam yatırımı 236,4 milyon dolara çıktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.