AppLovin, Unity'i 20 milyar dolara satın almak istiyor

Geçtiğimiz dönemlerde büyük satın almalar ile karşımıza çıkan AppLovin, Unity'i satın almak için teklif gerçekleştirdi.
AppLovin, Unity'i 20 milyar dolara satın almak istiyor

Günümüzün en önemli iki oyun motorundan biri olan Unity'nin mobil içerik üreticilerinin uygulamalarını ölçeklenebilir hale getirmelerini sağlayan ironSource platformu ile birleşme kararı aldığını geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre ise geçtiğimiz dönemlerde büyük satın almalar ile karşımıza çıkan AppLovin, Unity'i satın almak için teklif gerçekleştirdi. AppLovin tarafından yapılan teklife göre şirket, Unity'i satın almak için 20 milyar doları gözden çıkarmış durumda. 

ironSource sorunu

ironSource ve AppLovin'in rakip konumunda bulunduğunu da hatırlatalım. Edindiğimiz bilgilere göre AppLovin'in yaptığı teklifin geçerli olabilmesi için Unity'inin ironSource ile yaptığı birleşme anlaşmasını iptal etmesi gerekiyor. Hatırlatmak gerekirse Unity ve ironSource tarafından paylaşılan açıklamalara göre söz konusu birleşme anlaşmasının 2022 yılının 4. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Kısacası Unity, AppLovin'in 20 milyar dolarlık teklifini kabul ederse henüz tamamlanmayan anlaşma iptal edilecek. 20 milyar dolarlık teklif için henüz Unity tarafından olumlu veya olumsuz bir geri dönüş olmadığını da paylaşalım. Konu ile ilgili bir açıklama paylaşan AppLovin CEO'su Adam Foroughi, AppLovin ve Unity'nin birlikte muazzam büyüme potansiyeline sahip pazar lideri bir iş yaratabileceğine inandığını dile getirdi.

Unreal Engine ile pazardaki en önemli oyun motoru olan Unity, 2004 yılında David Helgason, Joachim Ante, Nicholas Francis ve Raymond Yang tarafından San Franciso'da kuruldu. Unity oyun motorunun hem konsol hem PC hem de mobil platformlar da yer alan pek çok oyunun geliştirilme sürecinde aktif olarak kullanıldığını da ekleyelim. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.