İşe alım süreçlerini yapay zeka teknolojisi ile optimize eden yerli girişim Hirize, tohum yatırım aldı

Amerika odaklı işe alım süreçlerini yapay zeka teknolojisi ile optimize eden ve kısaltan data as a service girişimi Hirize, Startupfon, APX, DOMiNO Ventures ve Sankonline'dan tohum yatırım aldı.
İşe alım süreçlerini yapay zeka teknolojisi ile optimize eden yerli girişim Hirize, tohum yatırım aldı

Yapay zeka teknolojisini big data ile buluşturarak işe alım süreçlerinde göz önünde bulundurulan çalışan-işveren uyumu, teknik yeterlilik ve donanım, çalışma biçimi, çalışanın şirket çalışanı olarak geçireceği ortalama süre tahmini ve mülakat süreci gibi unsurları otonom hale getirme hedefiyle yola çıkan Hirize, tohum yatırım aldı. Yatırım turuna Startupfon, APX, DOMiNO Ventures ve Sankonline katıldı.

2021 yılında Esranur Kaygın ve Eren Yaşarkurt tarafından kurulan Hirize, özellikle yüksek sayıda çalışana sahip ve dolayısıyla daha fazla ve sürekli biçimde işe alım ve işten çıkarma operasyonu gerçekleştirilen kurumsal firmaların insan kaynakları departmanlarında gerçekleşen beşeri süreçleri çok daha kolay ve efektif hale getirmeyi hedefliyor.

Hirize, işe alım süreçlerinde yoğun olarak kullanılan platformlarla da entegre çalışarak insan kaynakları departmanlarının kullandığı anahtar kelime taraması gibi geleneksel yöntemler yerine görüntü işleme gibi yenilikçi metodlar sayesinde kişinin özgeçmişini daha efektif ve doğru şekilde değerlendirip beşeri unsurlardan doğan hata payını minimal hale getiriyor.

Bu sistem aynı zamanda başvuruda bulunan adayın özgeçmişindeki bilgilerinin verimli şekilde işlenmesi sayesinde çalışan adaylarına fayda sağlıyor. Böylelikle Hirize, işe alım süreçlerini analitik bir düzleme taşıyor ve hem işveren hem de adaylar için matematiksel içgörüler oluşturulmasına; aynı zamanda insan faktörünün halihazırda baskın olduğu işe alım sürecini insan gücü tekelinden uzaklaştırılmasına yardımcı oluyor.

Hirize, an itibarıyla 22.9 milyar dolar büyüklüğe sahip ve yakın gelecekte 35.5 milyar dolar hacme ulaşması beklenen İnsan Kaynakları Teknolojileri pazarında gerçekleştirilen yatırım ile birlikte ekibini genişletmeyi, yüzde 89 düzeyindeki yapay zeka başarısının maksimize edilerek yüzde 95 başarı oranının yakalanmasını, beta aşamasındaki projeyi canlıya çıkararak büyük cirolara ulaşmayı ve sunulan servisin uzun vadede oluşturacağı veri kütüphanesi sayesinde gelecekte kendini bir big data girişimi olarak konumlandırmayı planlıyor.

Hirize Kurucu Ortağı Esranur Kaygın şu an beta aşamasında olduklarını; bu sürece ABD pazarındaki birçok girişim ile birlikte Slack, Amazon, Figma gibi büyük teknoloji şirketlerinin katılmakta olduğunu ve yatırımın Hirize'ın ABD ekibini genişletmek ve pazara giriş stratejisini desteklemek için kullanılmasını hedeflediklerini belirtti. Yatırım turunda yer alan Startupfon’un General Partner’ı Gülsüm Çıracı ise insan kaynakları teknolojilerinin değişim içerisindeki çalışma hayatında önemli bir yeri olduğunu ve Hirize gibi tecrübeli kurucu ekibe sahip ve sektör ihtiyaçlarını anlayan bir girişimin yatırımcısı olmaktan dolayı heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.