Güneş enerjisi panellerine odaklanan Project Solar, 23 milyon dolar yatırım aldı

Paylaşılan bilgilere göre Project Solar'ın 23 milyon dolarlık A serisi yatırım turu New York merkezli Left Lane Capital'ın liderliğinde gerçekleşti.
Güneş enerjisi panellerine odaklanan Project Solar, 23 milyon dolar yatırım aldı

Sürdürülebilir enerji kaynaklarının en önemlilerinden biri olarak karşımıza çıkan güneş enerjisine odaklanan Project Solar, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Project Solar tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 23 milyon dolar yatırım aldı.

Paylaşılan bilgilere göre Project Solar'ın 23 milyon dolarlık A serisi yatırım turu New York merkezli Left Lane Capital'ın liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna katılan diğer firmalar ise paylaşılmadı. Project Solar tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 23 milyon dolarlık yeni yatırım, şirketin ABD'de büyümesi ve yazılım alanındaki çalışmalarını hızlandırmak için kullanılacak.

Güneş enerjisi panellerinin kurulması ve yönetilmesi adına online bir çözüm sunan Project Solar, 2016 yılında Trevor Hiltbrand (CEO) ve Matthew Smith tarafından Utah'ta kuruldu. Project Solar'ın aktardığı bilgilere göre girişim, bu yıl 30 megawattlık güneş enerjisi paneli kurulumu gerçekleştirecek. Şirketin 2023 yılı için hedefi ise 150 megawattlık güneş enerjisi paneli kurulumu gerçekleştirmek.

Project Solar'ın güneş enerjisi paneli kurulumu gerçekleştirdiği bölgelere baktığımızda ise karşımıza en çok Kaliforniya ve Teksas çıkıyor. Project Solar, müşterilerden sağlanan birkaç bilgi ile birlikte evlerin mevcut elektrik kullanımı için gereken güneş enerjisi panel sistemi boyutunu hesaplayabiliyor ve bu hesaplamalar çerçevesinde müşterilerine teklifler yapıyor.

Project Solar'ın ortalama olarak watt başına kurulum için 2,20 dolar ücret alındığını da ekleyelim. Project Solar tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, önümüzdeki yıl fiyatlarında büyük bir artışa da gidecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.