Oyun geliştiricileri için blockchain girişimi Oasys, 20 milyon dolar yatırım aldı

Oasys, özel token satışı yoluyla Jump Crypto, Crypto.com, Huobi, Kucoin, Gate.io, Bitbank ve Mirana Ventures'tan 20 milyon dolar yatırım aldı.
Oyun geliştiricileri için blockchain girişimi Oasys, 20 milyon dolar yatırım aldı

Oyun geliştiricileri için bir blok zincir inşa eden Oasys, özel token satışı yoluyla 20 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Jump Crypto, Crypto.com, Huobi, Kucoin, Gate.io, Bitbank ve Mirana Ventures katıldı. 

Girişimin faaliyet alanı 

Oasys'in kurucu ekibinde Japonya oyun sektörünün deneyimli isimleri Gabby Dizon, Hajime Nakatani, Hironao Kunimitsu, Hironobu Ueno ve Shuji Utsumi yer alıyor.  Yaklaşık 5 aydır aktif olan şirket, blok zincir oyunlarının düşük gaz ücretleriyle hızlı işlemler gerçekleştirebilmesi için altyapı geliştiriyor. Oyunların yüksek ölçeklenebilirliğe sahip olması da girişimin hedeflerinden biri. 

Japonya ve Singapur merkezli girişim, Bitcoin blok zincirinde gördüğümüz “proof-of-work” yaklaşımının aksine Ethereum'da rastladığımız “proof-of-stake” yaklaşımını benimsiyor. Bu bağlamda Oasys doğrulayıcıları (validator) birer yatırımıcıya dönüştürmüş oluyor. Girişimin doğrulayıcıları arasında Japonya'nın önde gelen şirketleri Bandai Namco Research, SEGA, Fransız oyun şirketi Ubisoft, Güney kore'nin oyun yıldızları Netmarble, Wemade ve Com2uS ve a16z tarafından desteklenen filipinli P2E dehası Yield Guild Games yer alıyor. 

Gelecek planları 

Girişim şu anda kripto para biriminin borsalarda listelenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu yeni yatırım ile birlikte Oasys, oyun geliştiricileri, dijital varlık borsaları, oyun ve kripto endüstrisinin önde gelenleriyle iş ortaklıklarını güçlendirmeyi hedefliyor. Şu anda 20 kişilik bir ekiple Singapur, Japonya, Güney Kore ve ABD'de operasyonunu yöneten girişim, ekibi genişletirken, iş geliştirme ve pazarlama alanlarına bütçe ayırmayı planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.