Nivogo, 10 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Fırat İşbecer, Önder Öztarhan ve aktör Aras Bulut İynemli liderliğinde tohum yatırım alan Nivogo, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.
Nivogo, 10 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Moda endüstrisini döngüselleştirme hedefi ile karşımıza çıkan re-commerce girişimi Nivogo'dan ilk olarak geçtiğimiz Nisan ayında sizlere bahsetmiştik. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Fırat İşbecer, Önder Öztarhan ve aktör Aras Bulut İynemli liderliğinde tohum yatırım alan Nivogo, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Nivogo tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 10 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. 10 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen Nivogo yatırımının Akiş GYO’dan geldiğini de ekleyelim. 2021 yılının Şubat ayında Arnas Akbaş ve Ali Cem Yücebağ tarafından kurulan Nivogo, satışa sunulmayan veya farklı sebeplerden tüketim aşamasına geçemeyen ürünleri yenileyerek döngüsel ekonomiye kazandırmayı hedefliyor.

Oluşturduğu “Sıfır-Atık Perakende Sistemi” sayesinde birlikte çalıştığı perakende ve moda markalarının doğrusal iş modellerini döngüselleştiren Nivogo, açıldığı günden bu yana yenileme merkezinin hacmini 36 kat büyüttü. Edindiğimiz bilgilere göre Nivogo'nun yenileme merkezi ayda 100 bin ürünü yenileyebilen bir kapasiteye sahip.

Son 12 ay içinde 300 bini aşkın ürün yenileyerek 3 milyar litreyi aşkın üzerinde suyun kullanımını da önleyen girişim, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 40 kişiyi aşkın bir ekibe sahip.

Aldıkları yatırımlarla birlikte hedefleri doğrultusunda her geçen gün daha emin adımlarla yürüdüklerini belirten Nivogo kurucu ortağı Arnas Akbaş, Kağıthane’de 3 kişi 400 m2’lik bir apartman dairesinde çıktıkları bu yolda ilk senede 10’dan fazla marka ile iş birliği yaparak toplamda 300 bini aşkın ürünün yenilenmesini sağladıklarını dile getirdi.

Sahip oldukları altyapı ve geliştirdikleri teknolojiler ile Türkiye'nin ilk döngüsel ekonomi merkezi olmayı hedeflediklerini de paylaşan Akbaş, Akiş GYO’dan 10 milyon dolar değerleme üzerinden aldıkları yatırımın da hızlıca ilerledikleri bu yolda tam da doğru yönde olduklarını tekrar gösterdiğini sözlerine ekledi. Alınan yeni yatırımın teknoloji, istihdam ve markalaşma için kullanılacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.