Elon Musk, Twitter anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurdu

Elon Musk, Twitter anlaşmasının spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5’inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar sebebiyle geçici olarak askıya alındığını duyurdu.
Elon Musk, Twitter anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurdu

Teknoloji dünyasının en popüler isimlerinden biri olan Elon Musk, bir süredir Twitter satın alımı haberleriyle ve sonrasında yaptığı açıklamalarla gündemimizdeydi. Geçtiğimiz haftalarda Twitter'ı satın almak için 43 milyar dolarlık teklif veren Elon Musk, Twitter yönetim kuruluyla yaşanan çekişmelerin sonucunda Twitter'ı satın alacağı bilgisi paylaşılmıştı. Hatta Musk, Twitter'ın gelirlerini aboneliklerle ikiye katlayacağını iddia etmişti.

Elon Musk, Sequoia Capital, kripto borsası Binance ve varlık yönetimi firması Fidelity gibi şirketlerin Twitter satın alımını desteklediklerini açıklamış ve bu bağlamda yatırımcılardan yaklaşık 7.1 milyar dolar topladığını söylemişti.

Dün ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, yani SEC'in Elon Musk'ın Twitter hisselerini almasına dair soruşturma başlattığı haberini sizlere aktarmıştık. SEC tarafından soruşturma başlatılmasının nedeni de Elon Musk'ın Twitter hisselerini satın almak istediğini SEC'e açıklamadan önce Twitter hissesi almasıydı. Şimdi ise Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması ile ilgili yeni bir gelişme mevcut. Musk, Twitter’da yaptığı açıklamada, Twitter anlaşmasının spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5’inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar sebebiyle geçici olarak askıya alındığını duyurdu.

Öte yandan Elon Musk'ın açıklamasıyla birlikte Twitter hisselerinin yüzde 20'den fazla değer kaybettiği belirtildi. Elon Musk, anlaşmadan vazgeçerse 1 milyar dolarlık bir ayrılık ücreti ödemek zorunda kalacak. Ancak spam ve fake hesapların temizlenmesinin ardından satış işlemine devam edileceği öngörülüyor. Konuyla ilgili gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.