2,5 milyon dolar yatırım alan BiLira'nın değerlemesi 125 milyon dolara ulaştı

BiLira tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 2,5 milyon dolar yatırım aldı. 2,5 milyon dolarlık yatırım turu; Alameda Research, 21 Shares, Finberg, SaxeCapital ve melek yatırımcıların katılımı ile birlikte gerçekleşti.
2,5 milyon dolar yatırım alan BiLira'nın değerlemesi 125 milyon dolara ulaştı

Türk Lirasıyla teminatlandırılmış stabil kripto para birimi BiLira'yı ilk olarak 2019 yılının Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz yılın Mart ayında ise 7,5 milyon TL yatırım alan BiLira, yaklaşık 1 yılın ardından yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

BiLira tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 2,5 milyon dolar yatırım aldı. 2,5 milyon dolarlık yatırım turu; Alameda Research, 21 Shares, Finberg, SaxeCapital ve melek yatırımcıların katılımı ile birlikte gerçekleşti. Alameda Research'ün geçtiğimiz Mart ayında gerçekleşen yatırıma katıldığını da hatırlatalım.

BiLira'nın paylaştığı bilgilere göre alınan yeni yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi ise 125 milyon dolara ulaştı. 2019 yılının Nisan ayında Sinan Koç, Vidal Arditi ve Murat Fırat tarafından kurulan BiLira, blockchain teknolojileri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

BiLira’nın Türk Lirasına endeksli stabil kripto parası olarak karşımıza çıkan TRYB, Ethereum, Avalanche, Binance Smart Chain, Solana, Algorand ve Polygon blockchain ağları üzerinde çalışabiliyor.

BiLira, ödeme sistemleri çözümlerinin yanı sıra aldıkları bu yatırımla birlikte NFT, game-fi, metaverse, web 3.0 gibi farklı blockchain teknolojileri konularında da kullanım alanlarını hızla artıracak. BiLira girişiminin temel hedefi ise Türk stabil kripto parasının herkes tarafından erişilebilir, hızlı ve şeffaf şekilde finans dünyasında güvenle kullanımını sağlamak.

Alınan yatırım özelinde açıklamalarda bulunan BiLira kurucu ortağı ve CEO’su Sinan Koç, özellikle yeni global merkeziyetsiz finans platformlarında ve borsalarla iş birliklerini arttırıp, üzerinde bulundukları blockchain ağları üzerinde de yeni ürünler geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.