Re-Pie Ventures: Re-Pie, 70 milyon euroluk fon ile Avrupa'ya açılıyor

Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. yeni kuruluşu Re-Pie Ventures'u duyurdu. Re-Pie, Avrupa için 70 milyon euroluk fon kurdu.
Re-Pie Ventures: Re-Pie, 70 milyon euroluk fon ile Avrupa'ya açılıyor

Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. yeni kuruluşu Re-Pie Ventures'u duyurdu. Re-Pie Ventures, Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş.'nin Avrupa kolu olarak faaliyet gösterecek. Kurum, bu yeni duyuruyla beraber Avrupa için 70 milyon euroluk fon kurduğunu da açıkladı

Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş.'nin 17 gayrimenkul fonu ve 18 girişim sermayesi fonu yönetmekte olduğunu belirtelim. Re-Pie Ventures'un sitesinde yer alan bilgilere göre kurum, 500 milyon Euro'yu yöneten Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. ile stratejik bir ortaklık içinde olacak. 

Re-Pie Ventures, şirketlere en az 2.5 milyon euro, en fazla 7 milyon euro olmak üzere ortalama 5 milyon euro yatırım yaptığını açıklıyor. Bununla beraber genellikle sermayenin yüzde 15'ini geçmediklerini belirtiyor. Kurum, şirket başına müşterek yatırım tutarının ise 5 ila 15 milyon euro arasında olduğunu aktarıyor. 

Re-Pie Ventures ekibinde Dr. M. Emre Çamlıbel, Mehmet Ali Ergin, Caner Bingöl ve Violetta Vrublevskaya yer alıyor. 

Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş yatırımları

Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş'nin şimdiye kadar yaptığı yatırımlara baktığımızda, 2020 yılında teknoloji şirketlerine 17 milyon dolar yatırım yapmak üzere harekete geçtiğini görüyoruz

Ayrıca Getir’in, Getir Girişim Sermayesi Fonu (GSYF) ile ilk finansal yatırımcılarından olan Re Pie Portföy, 2021 yılında Getir GSYF’den kısmi satış yaptı. 2021'in başında Re-Pie Portföy Yönetimi, TurkNet’in yüzde 40 hissesi için Gulf Capital ile anlaşmaya vardı. Re-Pie, büyüme potansiyeli yüksek girişimlere yatırım yapmak amacıyla kurduğu "Birinci Karma Teknoloji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu" ile tarım teknolojilerine odaklanan HST Tarım'a yatırım yaptı.

Re-Pie Portföy Yönetimi, yine ‘Birinci Karma Teknoloji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ çatısı altında, yeni nesil girişimcilerden Skysens’e 5 milyon dolar değerleme ile yatırım yaptı. Kurum, 2021'in Eylül ayının ilk günlerinde Arvis Games’e 4,2 milyon TL yatırım yaptığını açıkladı.

2021 yılında yerli sağlık girişimi Inofab, Re-Pie'ın da bulunduğu yatırım turunda 1 milyon dolar yatırım aldı. Colendi'nin 2021'in Eylül ayında 120 milyon dolar değerleme üzerinden 30 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Colendi'nin 30 milyon dolarlık A serisi yatırım turunun Re Pie liderliğinde gerçekleştiğini hatırlatalım.

Tiplay studio, 25 milyon dolar değerleme ile Re-Pie Portföy liderliğinde 500 bin dolar yatırım alırken, Easycep, Re-Pie Portföy liderliğinde 100 milyon dolar değerleme üzerinden 11 milyon dolar yatırım aldı.

Bu yılın mart başında Turkcell'in, Re-pie iş birliği ile "Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Turkcell Yeni Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu"nu kurduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.