Bored Ape Yacht Club'ın yaratıcısı Yuga Labs, 450 milyon dolar yatırım aldı

Bored Ape Yacht Club'ın yaratıcısı Yuga Labs, 450 milyon dolar yatırım aldı. Bu yeni yatırım turu ile birlikte şirketin değerlemesi 4 milyar dolara yükseldi.
Bored Ape Yacht Club'ın yaratıcısı Yuga Labs, 450 milyon dolar yatırım aldı

Bored Ape Yacht Club'ın yaratıcısı Yuga Labs, 450 milyon dolar yatırım aldı. Andreessen Horowitz liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Animoca Brands, Coinbase ve MoonPay katıldı.

Bu yeni yatırım turu ile birlikte şirketin değerlemesi 4 milyar dolara yükseldi. Ayrıca Andreesen Horowitz'in genel ortağı Chris Lyons, Yuga Labs yönetim kuruluna katıldı. 

Bu arada geçtiğimiz aydan bu yana Andreessen Horowitz'in Yuga Labs'e yatırım yapacağı konuşulmaktaydı. Özellikle ApeCoin'in duyurulması esnasında bu konu da gündemde kendine yer edinmişti. 

Yuga Labs'in metaverse projesi Otherside

Şirket yatırımı yeni projesini fonlamak için kullanacak. Yuga Labs aynı zamanda bir MMORPG oyunu olarak konumlanacak Otherside isimli bir metaverse inşa etmeyi planlıyor. Böylece şirketin NFT koleksiyonu, daha geniş bir bağlamda işlev kazanacak.

Şirket, Otherside'ı hayata geçirmek için birbirinden farklı oyun stüdyolarıyla iş birliği yapacak. Oyun sadece Bored Ape sahiplerine özel olmayacak. Hatta Yuga Labs ekibi, diğer NFT'lerin de varlık gösterebileceği bir platform üzerinde çalışıyor. Otherside'ın ne zaman piyasaya sürüleceği ise henüz bilinmiyor. 

OpenSea verilerine göre Yuga Labs'in NFT koleksiyonu 40 binden fazla kullanıcıya sahip. Yuga Labs'in hali hazırda geniş bir kullanıcı kitlesine ve web3 kültürüne sahip bir oyun şirketi olarak konumlanacağını söylemek mümkün. 

Açıkçası ApeCoin'in piyasaya sürülmesi ve ApeCoin DAO'nun dile gelmesiyle, şirketin bu alana yönelmek istediği aşikar olmuştu. Şirketin planlarını anlayabilmek adına ApeCoin'in tüm detaylarını incelemenizde fayda var

Yakın zamanda CryptoPunks ve MeeBits'i satın alan Yuga Labs, hem satın aldığı koleksiyonların hem de BAYC koleksiyonunun satış hacimlerinde yükselme yaşanmasına sebep olmuştu.

ApeCoin Airdrop'u esnasında hackleme yaşanırken, ApeCoin fiyatlarında ciddi seviyede düşüş gerçekleşmişti. Yine de fiyatlar yaklaşık 24 saat içinde toparlayarak 4,4 milyar dolarlık pazar değerine ulaştı. Efsanevi yayın kuruluşu TIME, dijital abonelik ödemelerinde ApeCoin'i kabul etmeye başladığını aktardı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.