Yuga Labs satın alması, CryptoPunks, MeeBits ve BAYC satışlarını nasıl etkiledi?

Yuga Labs'in satın almasının ardından MeeBits ve CryptoPunks işlem hacmi önemli seviyede artış gösterdi. 
Yuga Labs satın alması, CryptoPunks, MeeBits ve BAYC satışlarını nasıl etkiledi?

BAYC'nin yaratıcısı Yuga Labs, CryptoPunks ve MeeBits'i satın aldığını sizlere aktarmıştık. Yuga Labs'in satın almasının ardından MeeBits ve CryptoPunks işlem hacmi önemli seviyede artış gösterdi. 

DappRadar'da paylaşılan verilere göre, Yuga Labs'in satın almasının akabinde OpenSea'deki ikincil satış olarak gerçekleşen MeeBits işlemleri yüzde 995 artış gösterdi. Artış gösteren işlem hacmiyle birlikte ortalama MeeBits fiyatları, 4.2 ETH'den 6.1 ETH'e yükseldi. Bu da yaklaşık 11 bin dolardan yaklaşık 16 bin dolara fiyat yükselişi olduğunu bizlere gösteriyor.

Bu noktada satın alma duyurusunu takip eden 24 saat içinde ortalama MeeBits fiyatlarının 6.7 ETH ile zirveye ulaştığını belirtelim. 

CryptoPunks satış hacmi ise satın alma haberinin ardından yüzde 1000 artış gösterdi. Bununla beraber, ortalama 69.8 ETH'den satışa sunulan NFT'ler, 77 ETH'e yükseldi. Yani 181 bin 500 olan CryptoPunks eserleri, 200 bin 200 dolardan alıcılar ile buluşmaya başladı. CryptoPunks, 86.5 ETH ile zirveye ulaştı. Böylece CryptoPunks eserlerinin fiyatı 225 bin dolara yükselmiş oldu. 

Tüm bu gelişmelerle birlikte Yuga Labs'in BAYC ve MAYC koleksiyonlarının satış hacminde de artış görüldü. BAYC NFT'lerinin satışları yüzde 500 artış gösterirken, MAYC satışlarında yüzde 51 artış görüldü. 

BAYC'nin satış hacminde görülen yüzde 500'lük artışın üzerine yüzde 183.3'lük bir artış ile ertesi gün de büyümesini devam ettirdiğini belirtelim. BAYC fiyatları 10 Mart tarihinde 74 ETH'den alıcılar ile buluşurken, 13 Mart'ta 95.2 ETH üzerinden satışa sunulmaktaydı. Bu da o tarihler arasında BAYC fiyatlarının 193 bin dolardan 248 bin dolara yükseldiğini gösteriyor. 

Satış hacminin ve fiyatların gösterdiği artış, Yuga Labs'in koleksiyonu satın almasının ötesinde, her iki koleksiyona yatırım yapmaya devam edeceğini belirtmesi ile ilişkili olabilir. Özellikle CryptoPunks ve MeeBits sahiplerinin ticari haklara kavuşmasının, NFT yatırımcılarının dikkatini çektiğini söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.