Yeni A16 işlemcisini sadece iPhone 14 Pro modelleri kullanabilir

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo, iPhone 14 ailesi ile ilgili yeni bir paylaşımda bulundu.
Yeni A16 işlemcisini sadece iPhone 14 Pro modelleri kullanabilir

Apple'ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Peek performance etkinliği ile birlikte yeni iPhone SE, 5'inci nesil iPad Air, Mac Studio ve Studio Display gibi ürünleri tanıttığını sizlere aktarmıştık. Yeni ürünlerin tanıtılması ile birlikte ise gözler iPhone 14 serisine çevrildi.

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo, iPhone 14 ailesi ile ilgili yeni bir paylaşımda bulundu. Kuo'nun aktardığı bilgilere göre iPhone 14 ailesi, toplamda 4 modelden oluşacak. Bu modeller ise 6,1 inçlik iPhone 14, 6,7 inçlik iPhone 14 Max, 6,1 inçlik iPhone 14 Pro ve 6,7 inçlik iPhone 14 Pro Max.

Kuo'nun ortaya attığı en büyük iddia ise iPhone 14 ve iPhone 14 Max modellerinin Pro ailesindeki modellerle aynı işlemciyi kullanmayacak olmaları. Hatırlatmak gerekirse iPhone 13 ailesinde yer alan iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modelleri güçlerini A15 Bionic işlemcisinden alıyordu.

Ming-Chi Kuo'nun paylaştığı bilgilere göre ailenin uygun fiyatlı üyeleri konumunda bulunacak olan iPhone 14 ve iPhone 14 Max modelleri iPhone 13 ailesinde kullanılan A15 Bionic işlemcisini kullanacak. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleri ise Apple'ın yeni mobil işlemcisi olması beklenen A16'yı kullanacak.

iPhone 14 ailesindeki tüm modellerin 6 GB RAM'e sahip olmaları da bekleniyor. Phone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleri LPDDR5 belleğe sahip olacakken iPhone 14 ve iPhone 14 Max modelleri ise yine iPhone 13 ailesinde gördüğümüz LPDDR 4X'i kullanacak. 

6,7 inçlik bir ekrana sahip olması beklenen iPhone 14 Max modeli ile birlikte ilk kez büyük ekranlı ve nispeten uygun fiyatlı olan bir modelin satışa sunulması bekleniyor. iPhone 14 ailesi ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.