Apple, Oculus Move'daki VR fitness istatistiklerini tek yerde görmenizi mümkün kılıyor

Apple Health veya Oculus uygulamasıyla antrenman yapabilme imkanı sağlayacak.

Apple, uygulamalar ve giyilebilir ürünler ile sağlık ve sağlık hizmetlerini iş stratejisinin esas parçası olarak görüyor.  Apple Watch’ın EKG verilerini toplamasıyla sağlık alanına giren şirketin ana kaynağı iPhone ve Apple Watch idi. Bu cihazlar, uygulamalar sayesinde kullanıcıların adım sayısı, kalp atış hızı, bekleme saatleri, egzersiz türleri ve süreleri gibi verileri topluyor. Yani Apple, sağlık alanına geliştirdiği ve ürettiği cihazlarla değil, bu ürünler için tasarladığı uygulamalarla girmiş oldu.

Tabii bu bugünün planı değil ilk olarak Worldwide Developers Conference 2014'teki konferansında iOS 8 ve iOS 9 için açıkladığı Apple Health (Apple Sağlık), sağlık uygulamasını tanıttı. Böylece kullancıların biyokimya ve fizyolojisini tıbbi ve genel spor amaçla doğrudan izlemeye ve analiz etmeye başladı.

Oculus Move’daki VR fitness istatistiklerine iOS uygulamalarından erişilebilecek. Bu, Oculus Move'daki VR fitness istatistiklerinin tek bir yerden izlenmesini mümkün kılacak. Yani herhangi bir VR oyununda veya uygulamasında yakılan kalori ve hareketler izlenecek. Bu adımın 2022 yılında atılması bekleniyor. Ama Apple'ın henüz buna hazır olmadığı söyleniyor.

Meta da bu konudaki çalışmalara ağırlık veren şirketler arasına girdi. Hatta Apple'ın bir adım ötesine geçti. Önümüzdeki Nisan ayı itibariyle şirket, Oculus Move’daki VR fitness istatistiklerini iOS ve Android mobil uygulamaları aracılığıyla görmenizi sağlayacağını açıkladı.

Teknoloji devlerinden Google, dün hastaların sağlık verilerini düzenlemeye yardımcı olan yapay zeka aracı Conditions'ı duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.