Instagram, Hikaye beğenileri özelliğini geniş kapsamda test ediyor

Instagram, yakın zamanda hikayede beğeni özelliğini test etme sürecini bir adım ileri taşıdı. Özellik, dünyanın dört bir yanından sınırlı sayıda kullanıcıya açıldı.
Instagram, Hikaye beğenileri özelliğini geniş kapsamda test ediyor

Instagram'ın bir süredir Hikayelerde Beğeni özelliği üzerinde çalıştığını sizlere aktarmıştık. Ağustos ayından bu yana Hikayelerde Beğeni tuşu üzerinde çalışan Instagram, son aylarda, platformuna bu özellik odağında bir giriş ekranı ekledi. Bu giriş ekranında özelliğin hala test edildiği ve yayınlanma ihtimalinin kesinleşmediği belirtiliyordu.

Ancak şirket, yakın zamanda beğeni özelliğini test etme sürecini bir adım ileri taşıdı. Özellik, test süreci kapsamında yalnızca sınırlı sayıda kullanıcıya açıldı. Yine de kullanıcıların dünyanın farklı bölgelerinde aktif olduğunu belirtelim. 

Hikaye beğenileri nasıl çalışıyor? 

Hikaye beğenileri, yalnızca Hikayeyi paylaşan kişi tarafınan görülebiliyor. Kısacası, bundan böyle paylaştığınız hikayelerin kaç beğeni aldığını görebileceksiniz. Ancak bu beğeniler başka kimse tarafından görülemeyecek. 

Şimdiye kadar bir hikaye hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi 8 farklı ifade ile belirtebiliyordunuz. Aynı şekilde Hikayelere yorum bırakmak da mümkündü. Instagram, Hikaye beğenileri ile kullanıcıların birbirleriyle etkileşime girmenin daha basit bir yolun yaratmış oldu. 

Üstelik içerik üreticiler başta olmak üzere tüm kullanıcılar bu etkileşimi daha kolay ölçümleyebilecek. Bir süredir içerik üreticileri merkeze alan özellikler inşa eden Instagram, 2022 hedeflerini açıklarken içerik üreticilere yeni gelir araçları sunacağını belirtmişti. Etkileşim kriterlerine yeni unsurlar eklemek, içerik üreticilerin gelirlerini de olumlu etkileyebilir. 

Eğer hikaye beğenilerinin test sürecine dahil edildiyseniz, Instagram'ın hikaye istatistikleri kısmında kısa bir bilgilendirme ile karşılaşacaksınız. Özelliğin tüm kullanıcılara tam olarak ne zaman açılacağı ise belirsizliğini korumaya devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.