300 milyon dolar yatırım alan NFT pazar yeri OpeanSea'nin değerlemesi 13.3 milyar dolara ulaştı

NFT'ler için en önemli pazar yerlerinden biri olan OpenSea, Paradigm ve Coatue'un liderliği üstlendiği Seri C yatırım turunda 300 milyon dolar yatırım aldı.
300 milyon dolar yatırım alan NFT pazar yeri OpeanSea'nin değerlemesi 13.3 milyar dolara ulaştı

Geçtiğimiz senenin en popüler kavramlarından biri hiç şüphesiz NFT idi. Değişimi mümkün olmayan para ya da çip olarak açıklayabileceğimiz ve özel bir kriptografik token türü olan NFT'ler için en önemli pazar yerlerinden biri olan OpenSea, Paradigm ve Coatue'un liderliği üstlendiği Seri C yatırım turunda 300 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi aldığı bu yatırım sonrasında 13.3 milyar dolara ulaştı. 

2017 yılında kurulan OpenSea, NFT'ler için en büyük pazar yerlerinden biri. Platform, 700 binden fazla kullanıcıya 80 milyondan fazla NFT sunuyor. Son 30 gün içinde 2,4 milyar dolardan fazla işlem hacmi gören OpenSea'nin değerlemesi temmuz ayında 1,5 milyar dolardı. Yeni yatırımla ulaşılan değerleme seviyesi gerçekten etkileyici. Zira şirket artık bir unicorn değil decacorn.

OpenSea CEO'su Devin Finzer tarafından kaleme alınan bir blog yazısında şirketin işlem hacminin geçen yıl 600 kattan fazla arttığı belirtildi. OpenSea, aldığı yeni yatırımla ürün geliştirmeyi hızlandırmak, müşteri desteğini ve müşteri güvenliğini önemli ölçüde iyileştirmek, daha geniş NFT ve Web3 topluluğuna anlamlı bir şekilde yatırım yapmak ve ekibini büyütmek istiyor. 

OpenSea, geliştiricileri ve içerik oluşturucuları doğrudan desteklemek için hibe programı başlatıyor

OpenSea'deki tek yenilik alınan yatırım veya değerleme de değil. Şirket, NFT alanının geleceğini şekillendiren geliştiricileri ve içerik oluşturucuları doğrudan destekleme fırsatı verecek bir hibe programı da başlatıyor. Bununla yeni ortaya çıkan yaratıcıların profilini yükseltmek ve NFT alanını bugün daha iyi hale getiren insanlara yatırım yapmak da dahil olmak üzere daha geniş NFT ekosisteminin ölçeğini ve büyümesini teşvik etmek amaçlanıyor.

OpenSea, geçtiğimiz aylarda ekibine önemli bir ismi de katmıştı. Lyft'in eski CFO'su Brian Roberts, NFT pazar yeri OpenSea'nin yeni CFO'su olmuştu

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.