Huawei'in gelirleri 2021 yılında yüzde 28,9 düşüş yaşadı

Huawei, 2021 yılında 99 milyar dolar gelir elde etti. 99 milyar dolarlık gelirin 2020 yılına oranla yüzde 28,9 oranında daha az olduğunu da ekleyelim.
Huawei'in gelirleri 2021 yılında yüzde 28,9 düşüş yaşadı

Sadece birkaç yıl öncesine kadar akıllı telefon pazarının liderliğine oynayan bir marka olan Huawei'in 2019 yılında ABD yaptırımları ile karşı karşıya kaldığını sizlere daha önce aktarmıştık. Gerçekleşen yaptırımlar ile birlikte Huawei'in ABD merkezli şirketler ile çalışmasının önüne geçildi.

Bu şirketler arasında ise Huawei'in akıllı telefon modellerinin işletim sistemi olan Android'i geliştiren Google da bulunuyor Bu gelişmelerin ardından ise Google, 2019 yılının Mayıs ayında Huawei ile olan iş birliğini askıya aldığını duyurdu ve Huawei için zorlu bir dönem başladı.

Android işletim sistemini kullanabilse de Google Servislerini kullanamayan Huawei'in, akıllı telefon ve tablet satışları önemli ölçüde düşüş yaşadı. Huawei tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 2021 yılında 99 milyar dolar gelir elde etti. 99 milyar dolarlık gelirin 2020 yılına oranla yüzde 28,9 oranında daha az olduğunu da ekleyelim.

Huawei, 2020 yılında toplamda 140 milyar dolar gelir elde etmişti. Kısacası Huawei, 1 yıl içinde gelirlerinin oldukça önemli bir kısmını kaybetmiş oldu. Huawei tarafından aktarılan bilgilere göre şirketin satış hacmi Ocak - Eylül ayları arasında ise bir önceki yıla oranla yüzde 32 oranında düşüş yaşadı.

Bu düşüşün en büyük nedeni ise yukarıda da belirttiğimiz üzere ABD yaptırımları ve bu yaptırımlar nedeniyle durma noktasına gelen akıllı telefon ve tablet satışları. Google servislerinin boşluğunu HarmonyOS işe doldurmayı deneyen Huawei, şu ana kadar pek başarılı olamamış gibi görünüyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.